НОВИНИ

ЛИСТОПАД 2016

Засідання спеціалізованої вченої ради Д 64.807.02

28 та 29 грудня 2016 року відбудуться засідання спеціалізованої вченої ради Д 64.807.02 з приводу захисту дистертацій:

28.12.2016:
1. Шевченко Олена Василівна "СИСТЕМА ДОКУМЕНТАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТОРГОВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ: ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ", 27.00.02 – документознавство, архівознавство. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора наук із соціальних комунікацій
2. Ростовцев Сергій Сергійович "ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ІНТЕРНЕТ-МАРКЕТИНГУ В БІБЛІОТЕКАХ УКРАЇНИ", 27.00.03 – Книгознавство, бібліотекознавство, бібліографознавство. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата наук із соціальних комунікацій

29.12.2016:
1. Синєокий Олег Володимирович "ФОНОДОКУМЕНТ У СВІТОВОМУ КОМУНІКАЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ: ЕВОЛЮЦІЯ, СУЧАСНИЙ СТАН, НАПРЯМИ ТРАНСФОРМАЦІЙ", 27.00.02 – документознавство, архівознавство. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора наук із соціальних комунікацій
2. Кухаренко Анжеліка Леонідівна "ГУМАНІСТИЧНА ПАРАДИГМА ДІЯЛЬНОСТІ БІБЛІОТЕК ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ: ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ", 27.00.03 – книгознавство, бібліотекознавство, бібліографознавство. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата наук із соціальних комунікацій

Детальніше »

Звіт міжнародної наукової конференції
"Культурологія та соціальні комунікації: інноваційні стратегії розвитку"

Харківська державна академія культури за своє понад 85-річне функціонування організувала і провела численні форуми, серед яких чільне місце посідає міжнародна наукова конференція "Культурологія та соціальні комунікації: інноваційні стратегії розвитку".

За 17 років проведення цієї конференції вийшли друком 12 томів тез наукових доповідей. У ній взяли участь 1875 осіб, зокрема понад 30 іноземних науковців з Данії, Німеччини, Китаю, Ірану, Росії, Білорусі, Литви, Латвії; понад 1700 українських дослідників з Києва, Харкова Сум, Миколаєва, Тернополя, Ніжина, Маріуполя, Рівного, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Львова та ін.

Наука не має вікових, часових і просторових обмежень. У конференції беруть участь як аспіранти, докторанти, молоді науковці, так і відомі вчені. Спілкування, обмін науковим досвідом, оприлюднення результатів фундаментальних і прикладних наукових досліджень сприяють виникненню нових ідей, на які очікує не лише вітчизняна, а й світова культурологічна та соціально-комунікативна галузева наука.

Цього року у Харківській державній академії культури відбулася ХІІІ міжнародна наукова конференція "Культурологія та соціальні комунікації: інноваційні стратегії розвитку": 24 листопада відбулося пленарне засідання та робота секцій. На пленарному засіданні було виголошено сім доповідей.

У роботі конференції взяли участь доктори, кандидати наук, докторанти, аспіранти, магістри, студенти, викладачі та інші молоді науковці з України, Чехії, Данії, Китаю та Росії. На конференції пролунають доповіді представників з семи регіонів України: Харкова, Києва, Дніпропетровська, Вінниці, Черкас, Івано-Франківська, Маріуполя.

У програмі конференції було заявлено понад 180 доповідей з актуальних питань розвитку культурології; соціальних комунікацій; філософії та політології; менеджменту; історії, музеєзнавства та туризму, театрального, хореографічного, музичного та кіно-, телемистецтва тощо.

Двадцять п'ятого листопада відбувся майстер-клас кінознавця, кандидата мистецтвознавства, докторанта ХДАК В.Н. Миславського "Американські кінокомедії 1920-х рр.", на якому було продемонстровано рідкісні та маловідомі глядачам стрічки. Дослідник розповів про життя та творчість відомих на той час акторів; висвітлив історичні трансформації в кіноіндустрії, що відбулися з виникненням звукового кіно.

На заключному пленарному засіданні учасники та гості конференції заслухали звіти представників секцій про роботу секційних засідань; переглянули фільм-звіт про роботу конференції та привітали найактивніших учасників конференції, що отримали почесні грамоти та дипломи.

Конференція традиційно проводиться під патронатом ректора Харківської державної академії культури, доктора історичних наук, професора, члена-кореспондента Національної академії мистецтв України, заслуженого діяча мистецтв України, дійсного члена Міжнародної академії інформатизації при ООН Василя Миколайовича Шейка.



Інформаційний лист та програма конференції

Міждисциплінарний семінар "Lifestyle: філософія самопрезентації"

18 листопада 2016 р. в академії відбувся міждисциплінарний семінар "Lifestyle: філософія самопрезентації" кафедри менеджменту соціально-культурної діяльності й кафедри філософії та політології. Це був захід, присвячений першій річниці роботи інтелектуального товариства "Платформа 15", спрямованого на популяризацію наукового знання серед молоді.


   

У дружній, невимушеній атмосфері, з перервою на чай та спілкування, учасники заслухали та обговорили 6 доповідей, спрямованих на висвітлення проблем й особливостей самовизначення людини за умов сучасного міста. Скайп-доповідач кандидат соціологічних наук Дмитро Заєць розповів про тренінги зі встановлення добросусідських відносин в мегаполісі. Магістрантка ХДАК Оксана Пузіч у доповіді "Трансгендерність за умов сучасного міста" розкрила проблему маргинальності в сфері статевої приналежності. Студентка ХДАК Вікторія Найденко присвятила свою доповідь "Духовні практики за умов урбанізації" проблемам емоційно-психологічного комфорту мешканців великих міст. Магістрантка ХНУ ім. В. Н. Каразіна Валентина Кисельова у доповіді "Lifestyle та нейронаука: як мозок вирішує, як нам бути" висвітлила новітні тенденції в галузі досліджень роботи мозку. Доцент ХДАК Н. Є. Шолухо присвятила доповідь "Глибинні інтенції гламуру" виявленню витоків та особливостей гламуру як прояву сучасної масової культури. Старший викладач ХДАК В. С. Мірошниченко доповіддю "Метамодернізм, візуальність і поле письма" спровокував дискусію про візуальне й текстове сприйняття дійсності.


   

   

   

Запрошуємо усіх охочих долучатися до участі в семінарах товариства "Платформа 15". Подробиці про подальші заходи та інформацію про попередні семінари можна дізнатися на сторінках товариства в соціальних мережах:
- Вконтакте: http://vk.com/club110479013
- Facebook: https://www.facebook.com/groups/1649808021937694/
- You Tube: https://www.youtube.com/channel/UCX-ziYPJFtVEo6OqvhbDW5g

Модератори проекту:
- Мірошниченко В. С., канд. культурології, ст. викл. каф. менеджменту соціально-культурної діяльності
- Шолухо Н. Є., канд. культурології, доц. каф. філософії та політології


Презентація в рамках наукової сесії «П’ятий Харків Юрія Шевельова»

Кафедра Музеєзнавства і пам’яткознавства ХДАК 18 листопада 2016 р. о 15:00 в рамках наукової сесії «П’ятий Харків Юрія Шевельова» презентує "Мультимедійну презентацію екскурсійного маршруту місцями, що пов'язані з життям Юрія Шевельова в місті Харкові".

По закінченню – для всіх бажаючих – екскурсія Харковом, що занурить до творчої спадщини всесвітньо відомого вченого.

Місце проведення заходу: велика актова зала Харківської державної академії культури (вул. Бурсацький узвіз, 4).


Творча зустріч та майстер-клас



День відкритих дверей

07 листопада 2016 року о 10:00 в актовій залі головного корпусу Харківської державної академії культури буде проводитись День відкритих дверей.

Запрошуємо випускників шкіл та інших навчальних закладів!

Детальніше »