НОВИНИ

КВІТЕНЬ 2017

Наука поза межами ВНЗ:
звіт про проведення круглого столу
кафедри філософії та політології

26 квітня 2017 р. на базі Харківського літературного музею відбувся круглий стіл кафедри філософії та політології ХДАК на тему: «Алгоритми авторства у сучасній культурі» за участю студентів, аспірантів, викладачів академії, співробітників музею та усіх охочих.

Харків’яни різного віку та життєвих орієнтирів зібралися разом, аби обговорити авторство у найширшому сенсі – не тільки як культурфілософську, мистецтвознавчу, правову проблему, але й як здатність кожної людини змінювати звички, набувати нових навичок, розширювати кругозір, тобто працювати над собою, своїм внутрішнім світом і зовнішнім виглядом.

Саме у поєднанні наукового осмислення зі зрозумілою широкому загалу мовою пролунали доповіді Савченко Віри (магістрантка ХДАК, факультет культурології, тема: «Handmade як інструмент самоавторства»), Тимофеєнко Аліни (аспірантка ХДАК, тема: «Концепт авторства у сучасному кіно»), Куценко Марини (співробітник Літмузею, тема: «Автор: пошук ідентифікації»), Сиротенко Анастасії (магістрант ХДАК, тема: «Автор: творець або раб раба?»), Кисельової Валентини (магістрантка ХНУ ім. В. Н. Каразіна, тема: «Автор – це те, що пробуджується до дії множинністю інших: логіка Б. Латура»), Мірошниченка Вадима Сергійовича (канд. культурології, ст. викл. ХДАК, тема: «Пост-автор. Післямова»).

Палкі доповіді та гарячі дискусії, у поєднанні з перервою на чай, зігрівали всіх учасників у той прохолодний весняний день.



Черговий випуск газети
"Бурсацький узвіз"

Вийшов черговий випуск газети "Бурсацький узвіз" №1(36), який містить цікаві статті за розділами:
- Наукові конференції
- Конкурси, фестивалі
- Діалог культур
- Студентські обрії
- Студентська творчість.




Детальніше »

Один день з життя великого майстра






Всеукраїнська науково-теоретична конференція молодих учених
«Культура та інформаційне суспільство XXI століття»

20–21 квітня 2017 року відбудеться всеукраїнська науково-теоретична конференція молодих учених «Культура та інформаційне суспільство XXI століття».






Програма конференції

Детальніше »

III Студентська інтернет-конференція. Звіт

6 квітня 2017 року об 11:00 відбулася III Студентська інтернет-конференція "Інформація. Наука. Бібліотека. Весна". Інтернет-конференція проводилась між вишами таких міст, як Львів, Вроцлав, Харків, Київ.