НОВИНИ

ЖОВТЕНЬ 2019

Результати проведення фестивалю та конкурсів

В Харківській державній академії культури з нагоди 90-річчя ХДАК та 15-річчя кафедри майстерності актора факультету театрального мистецтва з 20 по 27 жовтня 2019 р. відбувся Відкритий театральний фестиваль «Театр майбутнього», також в межах фестивалю відбулись Відкритий міжрегіональний конкурс читців «Білі конвалії» та Відкритий міжрегіональний конкурс акторської пісні «PrimaVera».

За 7 днів фестивалю було показано більше 10 різних за жанрами та видами вистав, майстер-класів викладачів та магістрів кафедри майстерності актора, експериментальні творчі пошуки «ЕКМАТЕДОСУ» (експериментальна майстерня театральних досліджень). На двох мистецьких конкурсах читців та акторської пісні в різних вікових категоріях були відзначені дипломами лауреатів та почесними грамотами більше 50 учасників.

Фестиваль та конкурси показали поліфонію театрального мистецтва в професійному розвитку як студентів, так і викладачів кафедри майстерності актора. Учасники конкурсів читців та акторської пісні були представлені не тільки містом Харків, а й іншими містами та селищами області, а також близьких регіонів (Полтавщина, Сумщина, Дніпропетровщина).

Фестиваль «Театр майбутнього» та конкурси читців «Білі конвалії» та акторської пісні «PrimaVera» будуть мати своє логічне продовження в майбутньому 2020-у році в квітні, а також в березні з нагоди Міжнародного дня театру на базі кафедри майстерності актора буде започаткований новий Відкритий конкурс драматичного мистецтва, театральних студій, шкіл та творчих майстерень різними за формою та жанрами під назвою «Розумний Арлекін-2020».


Ювілейний концерт, присвячений 90-річчю заснування
Харківської державної академії культури



Сяйво класичної вокальної музики

25 жовтня 2019 року у Великій залі Харківської державної академії культури відбулася значна подія – концерт вокальної музики студентів класу народного артиста України, професора Костянтина Григоровича Шаши, присвячений 90-річчю від дня заснування закладу вищої освіти.

Бурхливі оплески зустрічали вихованців Костянтина Григоровича – народного артиста, неповторного тенора, видатного педагога, корифея харківської оперної сцени. Студенти мали можливість сповна розкрити свої здібності  й талант у виконанні вокального репертуару з широким жанрово-стильовим діапазоном, що дозволив створити низку неповторних вокальних образів.

Кульмінацією концерту стало виконання Костянтином Григоровичем українських солоспівів М. В. Лисенка «Безмежноє поле», «Огні горять» та відомої Неаполітанської пісні. Народна любов до таланту Костянтина Григоровича безмежна, і, мабуть, саме вона надає животворних сил артистові у підтримці виконавської форми та збереженні гнучкого у різних регістрах та відтінках співучого голосу.

Надзвичайно теплу й родинну атмосферу ювілейного концерту підтримала ведуча заходу – відома українська музикознавець, доктор мистецтвознавства, професор Олена Георгіївна Рощенко.

Від щирого серця дякуємо, Вам, Костянтин Григорович, за невичерпну енергію, плідну працю та самовіддачу у виконавсько-педагогічній діяльності! Високого цінуємо особистий внесок у підтримку талановитої молоді та зміцнення авторитету Академії в культурно-мистецькому співтоваристві!





Положення для обговорення



Детальніше »

День відкритих дверей



Урочисте відкриття Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та
студентської молоді імені Тараса Шевченка

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка проводиться щорічно з метою вшанування творчої спадщини Великого Кобзаря, виявлення талановитої молоді, виховання поваги до мови й традицій українського народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Традиційно конкурс проходить у кілька етапів і стартує восени. Цьогоріч перші урочистості відбулися 10 жовтня у Житомирі. Але Харківська державна академія культури не лишилась осторонь і долучилася до свята в оригінальний спосіб.

З нагоди відкриття ювілейного, десятого, конкурсу у ХДАК був проведений qr-квест. Студенти, розгадуючи різні загадки й ребуси, мали зібрати літери та скласти назви творів Тараса Шевченка.

Усі завдання були заховані в різних відділах бібліотеки академії, тож першокурсники мали можливість не лише згадати творчість Кобзаря, але й ознайомитися зі структурою бібліотеки та функціями її відділів.

Далі на студентів чекає І (внутрішній) етап конкурсу імені Шевченка, переможці якого у грудні представлятимуть академію на міському етапі.


Звіт. Міжнародний фестиваль арт-терапії "АРТ - PRAKTIK"

12–13 жовтня 2019 року за ініціативи кафедри психології та педагогіки в ХДАК відбувся Міжнародний фестиваль арт-терапії «ART-PRAKTIK» (організований ГО «Східноукраїнська асоціація арт-терапії», Всеукраїнською тренінговою компанією «Основа»), який став простором професійного розвитку, творчості та натхнення для його учасників.

У Фестивалі взяли участь більше, ніж 500 представників різних регіонів України, а також закордонних гостей.

Учасники Фестивалю отримали натхненний поштовх до розвитку професійної кар’єри, цінні усвідомлення щодо гармонізації різних сфер особистого життя.

До роботи Фестивалю активно долучилися викладачі кафедри, студенти-психологи, а також студенти інших спеціальностей ХДАК.









Всеукраїнський фестиваль театрів-лабораторій "VIEfest2019"

З 27 по 29 вересня 2019 р. в м. Запоріжжя був проведений Всеукраїнський фестиваль театрів-лабораторій "VIEfest2019", в якому прийняли участь студенти 4 курсу театрального факультету ХДАК Марія Кішмерешкіна, Юлія Кисіль, Євгеній Синявін з виставою "Сценічні ігри" (режисер-педагог Фєвральова Світлана, куратор курсу Кучін П. З.).

Фестиваль пройшов на 7 локаціях м. Запоріжжя. Найгучніші прем'єри, сміливі експерименти, перформанси, майстер-класи, ворк-шопи та пошуки інноваційних форм сценічного мистецтва від 27 театрів України: з Києва, Чернівців, Вінниці, Коломиї, Харкова, Запоріжжя, Львову, Херсона, Дніпра, Чернігова, та міста Рівне. Це було справжнє, дивовижне театральне явище!













Фестивалі і конкурси факультету театрального мистецтва

20–27 жовтня 2019 року у м.Харків буде проводитись Відкритий фестиваль театрального мистецтва «ТЕАТР МАЙБУТНЬОГО».
Телефони для контактів: (057) 712-25-12 – факультет театрального мистецтва, (095) 301 66 93 – декан факультету театрального мистецтва ХДАК, заслужений діяч мистецтв України Ігор Олександрович Борис.

Положення про проведення Відкритого фестивалю театрального мистецтва «ТЕАТР МАЙБУТНЬОГО»


23–24 жовтня 2019 року у м.Харків буде проводитись Відкритий всеукраїнський конкурс читців художнього слова «Білі конвалії».
Телефони для контактів: (057) 712-25-12 – факультет театрального мистецтва, (067) 571 25 86; (095) 400 55 31 – майстер сцени, викладач художнього слова кафедри майстерності актора Ольга Олександрівна Світлична.

Положення про проведення Відкритого всеукраїнського конкурсу читців художнього слова «Білі конвалії»


26 жовтня 2019 року у м.Харків буде проводитись Відкритий всеукраїнський конкурс акторської пісні «PrimaVera» (присвячується Л.Гурченко).
Телефони для контактів: (057) 712-25-12 – факультет театрального мистецтва, (099) 611 25 15 – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри майстерності актора Олена Віталіївна Єрошенко.

Положення про проведення Відкритого всеукраїнського конкурсу акторської пісні «PrimaVera»

Міжнародний фестиваль арт-терапії "АРТ - PRAKTIK"

Міжнародний фестиваль арт-терапії "АРТ - PRAKTIK" відбудеться 12-13 жовтня 2019 року за адресою: м.ХАРКІВ, Бурсацький узвіз, 4, Харківська державна академія культури.

Арт-Практик - фестиваль, який зарекомендував себе в Україні якісним професійним тренерським складом.

Цей фестиваль для вас, якщо ви:
✅ психолог, готові ділитися своїм досвідом і дізнаватися нове;
✅ тільки починаєте свій шлях у сфері психології;
✅ у вас була пауза або затяжна творча відпустка;
✅ вирішили змінити професію або напрям психотерапії;
✅ творча особистість і шукаєте нову хвилю натхнення;
✅ студент психологічного факультету і точно знаєте, що ваше місце серед кращих психологів країни;
✅ турботливі батьки, хочете виховувати своїх дітей в гармонійній сім'ї і дати їм краще.

Ви побачите новинки 2019 року в сфері арт-терапії, унікальні авторські техніки, інноваційні напрямки арт-терапії.

Професійні арт-терапевти представлять майстер-класи з таких напрямів:
- ізотерапія;
- лялькотерапія;
- кінотерапія;
- метафоричні асоціативниі карти;
- арт-коучінг;
- казкотерапія;
- бібліотерапія;
- сімейна арт-терапія;
- тілесна арт-терапія;
- трансформаційні ігри;
- театральна імпровізація.



Всеукраїнська науково-практична конференція
«Теоретико-методологічні основи та психотехнології збереження
та відновлення психічного благополуччя особистості»

01 листопада 2019 року відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Теоретико-методологічні основи та психотехнології збереження та відновлення психічного благополуччя особистості».

Місце проведення: Харківська державна академія культури, м. Харків, вул. Бурсацький узвіз, 4.

Основні напрями роботи конференції:
1. Психологічний зміст, умови, механізми та фактори психічного благополуччя та повноцінного функціонування людини у сучасному світі.
2. Психолого-педагогічні технології сприяння розвитку особистісних ресурсів життєстійкості особистості.
3. Психологія самореалізації та самоздійснення особистості у різних сферах її буття.
4. Психологічна допомога особистості у подоланні наслідків психотравмуючих ситуацій.
5. Теоретико-методологічні та практичні засади роботи психологічної та соціально-педагогічної служби закладу вищої освіти.

До участі в конференції запрошуються викладачі вітчизняних та зарубіжних навчальних закладів, докторанти, аспіранти та співробітники наукових установ, практичні психологи, соціальні і медичні працівники та інші фахівці.

Програмою конференції передбачено:
- проведення круглого столу на тему: «Інновації професійної підготовки сучасних психологів»;
- проведення майстер-класів з практичними прикладами реалізації психотехнологій відновлення та плекання психологічного благополуччя особистості.

Для участі у конференції з науковою доповіддю або з проведенням майстер-класу необхідно до 13.10.2019 року подати заявку на участь: https://www.subscribepage.com/evrosemestr_kharkiv_hak



Детальніше »

Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників



Детальніше »