НОВИНИ

КВІТЕНЬ 2020

V конкурс для здобувачів вищої освіти

В межах соціального проєкту для студентів "Scholarship в Україні" діє V конкурс для здобувачів вищої освіти. Ініціатором такого соціального проєкту в Україні є компанія CyberShark. Призовий фонд V конкурсу складає 63 000 грн. Карантин - додаткова можливість для студентів Харківської державної академії культури отримати грант на навчання.

Гранти освітяни можуть використати на:
- сплату навчання;
- сплату будь-яких освітніх курсів, на вибір переможця.

Детальніше про конкурс:
Участь у конкурсі безкоштовна! Взяти участь може будь-який здобувач освіти 2-5 курсів (в т.ч. і магістри), не зважаючи на фаховий напрямок навчання. Переможці (а їх буде троє) отримають грант на навчання у розмірі 15 000 грн, а студенти, які займуть 2гі та 3ті місця, теж отримають заохочувальні грошові призи.

Студенту необхідно написати аналітичну статтю на одну із запропонованих тем організаторами та надіслати на поштову скриньку grant@scholarship.in.ua для оцінки журі.

Подати заявку на участь та ознайомитися з умовами можна на сторінках проєкту грантонадавачів:
«Бізнес ідеї і стартапи: що я можу реалізувати вже сьогодні?» https://reono.ua/grant
«Кешбек сервіси як наступний етап розвитку електронної комерції в Україні і світі» https://smarty.sale/ua/uk/grant
«Важливість малого і середнього бізнесу для економічного зростання малих і середніх міст України» https://okacredit.ua/grant
Готові роботи приймаються до 17 травня.

Як проходили попередні конкурси "Sсholarship в Україні" можна ознайомитися на сайті проєкту.


Про заходи запобігання розповсюдження захворювання на коронавірус COVID-19
та організацію освітнього процесу ХДАК під час дії карантину





Опитування викладачів та студентів ХДАК

Державна служба якості освіти України проводить опитування професорсько-викладацького складу та студентів закладів вищої освіти України щодо питань, пов'язаних із використанням технологій дистанційного навчання в умовах карантину.

Анкету розроблено, виходячи із принципів анонімності та конфіденційності, з метою виявлення проблем, які є загальними для освітянської спільноти, та пошуку шляхів їх вирішення.

Анкети:
- для студентів;
- для науково-педагогічних працівників.
Відповіді приймаються з 23.04.2020 до 05.05.2020.


Висловлюємо глибокі співчуття колегам, рідним та близьким




Інформаційно-консультаційний центр організації дистанційного навчання

Український відкритий університет післядипломної освіти на основі звернень освітян з питань надання допомоги та консультацій щодо організації дистанційного навчання створив Інформаційно-консультаційний центр організації дистанційного навчання. Цей ресурс може стати у пригоді викладачам для спільного розв’язання проблем дистанційного навчання, що дозволить зробити прогресивні кроки у напрямі цифровізації освіти.

Організатори та педагоги УВУПО готові поділитись досвідом – саме з цією метою запроваджено флеш-курс «Організація та підтримка дистанційного навчання в закладах післядипломної освіти» (Автори: д.п.н., проф. Сорочан Т.М., д.п.н., проф. Карташова Л.А.).

В університеті є можливість підвищення рівня цифрових компетентностей з отриманням Сертифікату педагога-тьютора:
Флеш-курс «Технології та принципи дистанційного навчання: формування цифрових компетентностей педагога-тьютора» (Автори: д.п.н., проф. Карташова Л.А., ст. викл. Бойченко О.А., ст. викл. Шеремет Т.І.).


Постанова Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. № 255 з переліком заборон

Відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі — COVID-19), з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 р. Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Установити з 12 березня 2020 р. до 24 квітня 2020 р. на всій території України карантин.
2. Заборонити до 24 квітня 2020 р.
Повний перелік заборон дивіться у документі - Постанова Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. № 255


Про заходи запобігання розповсюдження захворювання на коронавірус COVID-19
та організацію освітнього процесу ХДАК під час дії карантину