НОВИНИ

ЖОВТЕНЬ 2018

Звіт про проведення семінару «Українські арт-практики»

У рамках святкування 90-річчя ХДАК 25 жовтня 2018 р. відбувся міждисциплінарний семінар інтелектуальної спільноти ХДАК «Платформа 15» (модератори: Н. Є. Шолухо, доц. каф. філософії та політології, В. С. Мірошниченко, ст. викл. каф. менеджменту культури та соціальних технологій) на тему: «Українські арт-практики».


На базі хабу соціальної активності «Студія 42», за участю студентів, магістрів, аспірантів і викладачів ХДАК та інших ВНЗ м. Харків, а також усіх небайдужих до українського мистецтва були презентовані змістовні, емоційні, полемічні доповіді Наталі Роман (канд. пед. наук, доц. ХНПУ ім. Г.С. Сковороди, лауреат міжнародних конкурсів, член Національної спілки музикантів України) «Традиційне музичне мистецтво в сучасному арт-просторі» про інтеграцію традиційної музичної культури в арт-простір мегаполісу, та Світлани Олешко (засновниця, режисерка та директорка харківського театру «Арабески») «Як творити незалежний театр і не з’їхати з глузду» про особливості української театральної культури початку ХХІ ст. й реалізацію незалежного театру в харківських реаліях.

Прикрасою вечора, в рамках доповіді Наталі Роман, став виступ народного ансамблю «Рідна пісня» Центру культури Київського району м. Харкова (багаторазовий лауреат і дипломант численних конкурсів, фестивалів і оглядів традиційної культури), який став наочною демонстрацією теоретичних положень доповіді, зарядив аудиторію позитивною енергетикою та став свідченням актуальності мотивів української культури в сучасному мистецтві.



У перерві відбулося традиційне для заходів «Платформа 15» чаювання зі спілкуванням гостей та учасників заходу в неформальній обстановці.

З відео-версіями доповідей, іншими світлинами та анонсами нових заходів можна ознайомитися за посиланнями:
- наша сторінка на Facebook
- наш канал на YouTube
- ми в Instagram


Студенти ХДАК на марафоні психотехнологій

27 вересня 2018 р. Студенти кафедри психології Харківської державної академії культури приймали участь у Харківському осінньому марафоні психотехнологій (ХНПУ ім.Г.С.Сковороди).

Наші студенти-психологи зайняли призові місця на конкурсі психологічних есе!
ВІТАЄМО!
Коновалова Марина (1 курс) - 2 місце.
Шуляк Катерина та Банніков Данііл (1 курс) - 3 місце.







Школа педагогічної майстерності



Обласний конкурс соціальної реклами

ШАНОВНІ СТУДЕНТИ!

Харківський обласний центр молоді проводить обласний конкурс соціальної реклами “Очима молоді”.

З Положенням про конкурс можна ознайомитися в деканатах факультетів соціальних комунікацій, культурології, кіно-, телемистецтва.

Додаткова інформація та порядок оформлення робіт публікуються на сторінці конкурсу в соціальній мережі Facebook.

Заявки на участь в конкурсі та конкурсні роботи надсилаються на електронну адресу Оргкомітету конкурсу: s.reklama2018@gmail.com до 9 листопада 2018 року включно.


День відкритих дверей



Зустріч з професором Лідського університету Джонатаном Саттоном

У рамках роботи інтелектуальної спільноти ХДАК «Платформа 15» (модератори: доцент кафедри філософії та політології Н. Є. Шолухо, ст. викл. кафедри менеджменту культури та соціальних технологій В. С. Мірошниченко) 15 жовтня 2018 р. відбулася лекція-бесіда з професором Лідського університету (Велика Британія) Джонатаном Саттоном.



Від фахівця з релігійної філософії, славіста, перекладача філософських текстів «срібного століття» учасники зустрічі дізналися про те, як філософи, соціологи та богослови сприймають слов’янську інтелектуальну думку, а також сформували уявлення про особливості навчального процесу та наукової роботи в європейських університетах гуманітарного спрямування.



З відео-версіями доповідей, іншими світлинами та анонсами нових заходів можна ознайомитися за посиланнями:
- наша сторінка на Facebook
- наш канал на YouTube
- ми в Instagram


Круглий стіл у ХДАК



Детальніше »