НОВИНИ

ТРАВЕНЬ 2018

День вишиванки у ХДАК. Звіт

17 травня 2018 року в Харківській державній академії культури відбувся День вишиванки, в якому взяли участь студенти, співробітники та науково-педагогічний склад академії.







Іноземні студенти ХДАК із задоволенням приєдналися до святкування Дня вишиванки.








Звіт кафедри філософії та політології про проведення круглого столу

Цьогоріч круглий стіл кафедри філософії та політології відбувся у міждисциплінарному форматі й за межами ХДАК. У хабі соціальної активності «Студія 42» 16 травня 2018 р. кафедрою було проведено круглий стіл на тему: «Філософія в режимі репресій: інтелектуальний клімат Харкова 1920-30 рр.» за результатами семінару інтелектуальної спільноти «Платформа 15» в рамках V Міжнародної науково-культурної акції «Квадратура трикутника: чотири дні з Миколою Хвильовим».

Акція проходила в Белграді, Харкові, Херсоні та Бухаресті. У нашому місті наукова частина була представлена доповідями про феномен архіву як явище культури й предмет гуманітарної рефлексії. Андрій Бабій (канд. тех. наук, ст. викл. ХНУРЕ) зробив доповідь про сучасний формат існування архіву в діджитал-просторі «Цифрові сховища даних». Ольга Піскунова (викл. ХДАК) у доповіді «(Про?)читати архів: досвід A. D.» розкрила особливості підходу французької філософської школи аналізу дискурсу до вивчення архівних джерел. Вадим Золотарьов (канд. тех. наук, доц. ХНУРЕ, дослідник історії органів радянської держбезпеки доповіддю «Розстріли ворогів – особлива заслуга перед партією») підняв важливу для інтелектуального ландшафту Харкова проблему документального підтвердження репресій 1920-30 рр.

Різнобічні, ґрунтовні й яскраві доповіді були обговорені під час круглого столу з палкими дискусіями, філософсько-культурологічними інтенціями та чаюванням. У заході взяли участь студенти, магістри, аспіранти, викладачі ХДАК й інших ЗВО Харкова.

Більше інформації про заходи кафедри та інтелектуальної спільноти «Платформа 15» шукайте за посиланнями:
- наша сторінка на Facebook
- наш канал на YouTube
- ми в Instagram
- Telegram


Вимоги для вступників до магістратури




Проект «Дивовижна Україна: містична країна»




Науково-практичний семінар з народознавства «Рослинна магія українців»

Кафедра музеєзнавства та пам’яткознавства ХДАК сумісно з кафедрою українознавства ХНУ ім. Каразіна проводять МІЖВУЗІВСЬКИЙ семінар!

18 травня 2018 року з нагоди Дня музеїв у Каразінському університеті відбудеться науково-практичний семінар з народознавства «Рослинна магія українців».

Організатори заходу: кафедра українознавства та Центр українських студій імені Д. І. Багалія філософського факультету університету, кафедра музеєзнавства та пам’яткознавства Харківської державної академії культури.

Мета заходу: залучення музеєзнавців, етнологів і громадськості до створення різноманітних інтерактивних та анімаційних заходів, пов’язаних із популяризацією традиційної культури українців і використання ними різноманітних рослин як в обрядовій, так і в лікувальній практиках.

Початок заходу: о 13:00

Місце проведення: майдан Свободи, 6, північний корпус університету, 4-й поверх, ауд. 487.


“З минулого в майбутнє: дорогами надій”

16 травня під патронатом голови Зміївської державної адміністрації та Харківської державної академії культури на базі Зміївського краєзнавчого музею планується проведення фестивалю, розрахованого на соціалізацію дітей з обмеженими можливостями “З минулого в майбутнє: дорогами надій”.

Мета фестивалю: Адаптація дітей з обмеженими фізичними можливостями засобами реального впровадження музейної інклюзивної педагогіки.

Організатори: Музейне відділення Харківської державної академії культури, відділ культури і туризму Зміївської державної адміністрації.

Організатори-партнери:
1. Зелена садиба “Куток” (регіональний Центр зеленого туризму Зміївщини); 2. Науково-дослідний і проектний інститут “СХІДБУДПРОЕКТ”;
3. Харківська гімназія № 14;
4. ЗМІ (Харківський АТН, Телестудія “Зміїв - ТБ”, газета “Вісті Зміївщини”).


Академічний хор студентів та гайнівські дні церковної музики

З 7 по 12 травня 2018 року академічний хор студентів Харківської державної академії культури прийняв участь у міжнародному фестивалі у Гайнівці на Підляшші (Польща). 7 травня концерт хору студентів ХДАК відкрив Дні церковної музики у Гайнівці.



День Харківської державної академії культури

13 травня 2018 року на території Комунального підприємства «Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького» відбувся День Харківської державної академії культури.

У культурно-мистецькому заході, підготовленому та проведеному режисерською групою викладачів і студентів театрального факультету, взяли участь студентська молодь, відомі майстри мистецтв і творчі колективи Харківської державної академії культури: Театр народного танцю «Заповіт», ансамбль сучасного танцю «ЕСТЕТ», ансамбль бального танцю «Креатив», академічний хор, естрадно-симфонічний оркестр, оркестр народних інструментів, театр естрадної пісні «СТЕП», фольклорні та інструментальні ансамблі.

У концертній програмі також взяли участь харківські колективи, до складу яких входять випускники, викладачі та студенти академії, зокрема: музичні групи «Orbis-band», «Take five», «Л'юїс Керол» «Масло», «Эй, прохожий!», танцювальні колективи «Motor Show», «Феймос», «Жемчужина», переможці та фіналісти телевізійних шоу «Х-фактор», «Голос країни», «Танцюють всі».

Паралельно з концертною програмою на центральному майданчику, на території парку функціонували творчі локації факультетів ХДАК, де пройшли концертні виступи, майстер-класи, квести, інтерактиви та вікторини.


















Семінар "Сучасні тренди в роботі з культурною спадщиною як ресурсом розвитку"






ІІІ фестиваль українсько-китайського мистецтва «Діалог культур»

27 квітня в ХДАК відбувся ІІІ Фестиваль українсько-китайського мистецтва «Діалог культур», який уже став доброю традицією творчих зустрічей молодих митців України та Китаю, що проходить за підтримки Посольства КНР в Україні. Цього року на Фестивалі були присутні почесні гості – Перший секретар, начальник відділу з питань освіти Посольства КНР в Україні пан Ван Дацзюнь та Третій секретар відділу з питань освіти пан Лю Тай.

У Фестивалі взяли участь українські та китайські студенти й аспіранти ХДАК: театр народного танцю «Заповіт», ансамбль народних інструментів «ЦимБанДо», Лі Шуай, Ян Хайтао, Ян Сісі, Лілія Шатохіна, Цзян Чжаоюй, Цзен Дацзюнь, Чжан Юншо, Пань Веньцзянь. Учасниками Фестивалю також стали китайські студенти й аспіранти з Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського Хе Мені, Сунь Бо, Лян Цзінтао, Ван Дуаньгуй, Чжоу Йі, Не Сянфен, студентка Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Чжань Ваньцзе, студентка Харківського державного університету харчування та торгівлі Лю Тао. Авторську колекцію вишуканого одягу глядачам продемонстрували артистичні китайські студенти Харківської державної академії дизайну і мистецтв Яо Нін, Чжан Чже, Вань Цюань, Хе Сіньї, Чень Лінце.






Нова спеціальність у ХДАК

З 2018 року Харківська державна академія культури оголошує набір на денну форму навчання за ступенем бакалавр на нову перспективну спеціальність «Інформаційні системи та технології» за освітньою програмою (спеціалізацією) ІНФОКОМУНІКАЦІЇ В ДОКУМЕНТНО-ІНФОРМАЦІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ.

Розвиток інфокомунікаційних технологій є одним зі стратегічних напрямів модернізації економіки, а інвестиції в інфраструктуру телекомунікацій сприяють зміцненню стратегічного положення будь-якої країни в довгостроковій перспективі.

У процесі навчання студенти набувають навичок застосовування апарату математичного аналізу, лінійної алгебри та аналітичної геометрії під час розробки інформаційних та інфокомунікаційних систем; проектування, розробки та адміністрування розподілених і паралельних баз даних; застосування формальної логіки для проектування математичного та лінгвістичного забезпечення обчислювальних систем обробки інформації; використання диференційного й інтегрального обчислень стосовно дослідження функцій, зокрема від багатьох змінних.

Після завершення навчання випускники можуть працювати:
- адміністраторами ОС сімейства Windows/Linux, мережевого обладнання і технологій TCP/IP, DNS, DHCP, SSL/TLS, etc. клієнт-серверних та хмарних технологій в інформаційних та інфокомунікаційних системах;
- фахівцями з розробки математичного та програмного забезпечення інформаційних та інфокомунікаційних систем;
- IT-спеціалістами з оптимізації комп’ютерних систем;
- проектувальниками комп’ютерних систем;
- розробниками програмної інженерії та моделювання складних розподілених систем;
- IT-спеціалістами з налагодження, експлуатації та діагностування мережевих, клієнт-серверних і хмарних технологій в інфокомунікаційних системах;
- адміністраторами баз даних;
- IT-спеціалістами із застосування інформаційних технологій для управління бізнес-процесами підприємства, автоматизації документообігу, використання сучасних інтерактивних технологій та інформаційних систем у діяльності державних установ, банків, у сфері обслуговування, у малому бізнесі тощо.

Для вступу на нову спеціальність необхідні такі сертифікати ЗНО:
1. Українська мова та література
2. Математика
3. Іноземна мова (сертифікат 2018) або фізика.

АКАДЕМІЯ ЧЕКАЄ НА ТЕБЕ!!!

Детальніше »

V-й міжнародний марафон у Харкові. Звіт

29 квітня у Харкові проходив V-й міжнародний марафон. 11 тисяч професійних спортсменів та любителів пробігли 4,2, 10 та 42 км. В марафоні взяли участь представники 22 країн світу, зокрема з Німеччини, Кенії, Китаю, США та ін.

Студенти ХДАК та викладачі кафедри фізичної культури і здоров’я активно підтримували учасників марафону.

Дякуємо усіх небайдужих до цього спортивного свята нашого міста та чекаємо на VI-му марафоні.







Проект «Дивовижна Україна: містична країна»

Кафедра музеєзнавства і пам’яткознавства ХДАК
Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв

ПРЕЗЕНТУЮТЬ
«Дивовижна Україна: містична країна»

Четвертий рік поспіль бакалаври кафедри музеєзнавства і пам’яткознавства ХДАК знайомлять відвідувачів виставки з унікальними пам’ятками, що збереглися на теренах України в рамках проекту «Дивовижна Україна».

Цього року автори виставки пропонують відкрити Україну для себе по-новому та зібрали більш ніж 50 об’єктів з давньою містичною історією, більшість з яких невідома широкому загалу.

Під час роботи виставки відвідувачі зможуть:
• дізнатися про унікальні, загадкові та аномальні місця України;
• поринути у світ міфів та легенд, пов’язаних з містичними місцями України;
• дізнатися, як потойбіччя впливає на туристичну привабливість місця;
• визначити цікаві місця та нові маршрути для свої мандрівок.

У виставковому просторі «Дивовижної України» проводяться:
1. Екскурсії містичними місцями України.
2. Квести.
3. Вікторина «Правда чи міф».
4. Інтерактивні лекції.
5. Науково-методичний семінар «Сучасні тренди в роботі з культурною спадщиною як ресурсом розвитку».

Виставка працює з 10.00 до 17.00, вихідний – субота, неділя.
Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.
Довідки за тел.: (057) 700-35-79, 093-52-27-367,099-013-63-57, 095-811-42-76