НОВИНИ

ЛЮТИЙ 2019

Всеукраїнська науково-теоретична конференція молодих учених
«Культура та інформаційне суспільство XXI століття»

18–19 квітня 2019 року відбудеться всеукраїнська науково-теоретична конференція молодих учених «Культура та інформаційне суспільство XXI століття».

Нагадуємо, що до 10.03.2019 іде збір тез доповідей на конференцію. Також додано нову секцію "Синологічні студії". Чекаємо на Ваші тези.

На конференції передбачається обговорення питань за такими напрямами:
1. Культурологія та етнокультурологія в сучасному інформаційному просторі.
2. Теоретичні та практичні проблеми менеджменту соціокультурної діяльності.
3. Історичні та музеєзнавчі питання в сучасному науковому просторі.
4. Освітньо-виховна місія культури; соціально-педагогічні та психологічні технології.
5. Історія світової літератури та мовознавства.
6. Філософські та соціально-політичні виміри сучасного суспільства.
7. Хорова культура: традиції та сучасність.
8. Музичне мистецтво: теорія, історія, виконавська та педагогічна практика.
9. Історія та сучасність хореографічного мистецтва: вітчизняний та світовий досвід.
10. Театральне мистецтво в контексті новітніх наукових трансформацій.
11. Проблеми розвитку аудіовізуального мистецтва та виробництва в інформаційному суспільстві.
12. Соціальні комунікації. Книгознавство, бібліотекознавство, бібліографознавство.
13. Інформаційно-документні системи в галузі культури, мистецтва та освіти.
14. Журналістика. ЗМІ.
15. Сучасні стратегії розвитку менеджменту та адміністрування.
16. Стан та перспективи розвитку вітчизняного туризму.
17. Дослідження іноземних фахових джерел.
18. Герменевтика в науках про дух.
19. Синологічні студії.

Відповідно до тематики конференції просимо надіслати тези доповідей до 10 березня 2019 року на електронну адресу rvv2000k@ukr.net.
До тез обов’язково додаються: копія квитанції про оплату, рецензія від наукового керівника, анкета.

Детальніше »

Щодо виплати стипендії та заробітної плати

15 лютого 2019 року Головне управління Державної казначейської служби України в Харківській області припинило здійснення платежів академії у зв’язку з відсутністю «Паспорта бюджетної програми на 2019 рік».
Даний документ формується Міністерством культури України, погоджується з Міністерством фінансів України і затверджується наказом по Міністерству культури України.
Копії документа надаються кожному підпорядкованому Міністерству культури закладу вищої освіти і надсилаються до казначейської служби.
На даний час, за поясненнями Міністерства культури, «Паспорт бюджетної програми на 2019 рік» з об’єктивних причин не погоджений.
У зв'язку із зазначеними обставинами затримується виплата стипендії та заробітної плати.


Звіт про хід Спартакіади ХДАК

21 лютого 2019 року у спортивному залі академії відбулися змагання з ЖИМУ ШТАНГИ.

Вітаємо переможців з жиму штанги:
І категорія (до 60 кг)
1 - Кадуцький Олександр (СК)
2 - Чухов Микола (ФУБ)
3 - Такшин Максим (ММ)
ІІІ категорія (до 75 кг)
1 - Федоренко Роман (СК)
2 - Машеро Олександр (ФК)
ІV категорія (+ 75 кг)
1 - Минко Нікіта (ФУБ)
2 - Долинський Валентин (ФУБ)







Кафедра фізичної культури і здоров’я запрошує прийняти участь усіх бажаючих у подальших змаганнях спартакіади з шахів, які відбудуться 20 березня 2019 р. о 15.00 у 21 аудиторії у головному корпусі ХДАК.


День відкритих дверей у ХДАК




Гала-концерт творчих колективів факультету хореографічного мистецтва ХДАК

27 листопада відбувся гала-концерт творчих колективів факультету хореографічного мистецтва ХДАК на честь 15-річчя заснування факультету. Глядач із захопленням сприймав кращі номери ансамблю бального танцю «Креатив», ансамблю сучасного танцю «Естет» та театру народного танцю «Заповіт». Театр народного танцю «Заповіт» є одним з кращих хореографічних колективів України. Недарма тільки він є Лауреатом I ступеню всіх Всеукраїнських конкурсів ім.П.П. Вірського та володарем Гран-Прі третього конкурсу цього найпопулярнішого хореографічного змагання. Надзвичайною подією цього святкового концерту стало вручення «Золотої зірки Героя українського народу» засновнику факультету і театру народного танцю «Заповіт», його художньому керівнику та головному балетмейстеру Колногузенку Борису Миколайовичу.


















Церемонія вручення дипломів випускникам магістратури

31 січня 2019 року відбулася урочиста церемонія вручення дипломів випускникам магістратури Харківської державної академії культури. В урочистому заході взяла участь директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Лариса Георгіївна Карпова.


















Кафедра іноземних мов інформує




Хореографічне свято «Танець як доля»

18 січня 2019 року в Києві на сцені Національної опери України відбулося велике хореографічне свято «Танець як доля» на честь 80-річного ювілею Героя України Мирослава Вантуха. В концертній частині святкового вечора брали участь провідні хореографічні ансамблі України. Більшу частину концерту складали номери Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П. П. Вірського, автором яких є М. Вантух. З захопленням всі сприйняли і вітання театру народного танцю «Заповіт» Харківської державної академії культури. Творчим подарунком ювіляру став український жартівливий танець «Розваги парубків».










Театр народного танцю «Заповіт» на 100-річчя Соборності України

22 січня 2019 року Україна вшановувала велику подію – 100-річчя Соборності України (Злуки). Головне дійство відбувалося на Софіївській площі у Києві. Велике державне значення мало театралізовано-концертне дійство «Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий» в обласному театрі Івано-Франківська, в якому брали участь, окрім посадових осіб, провідні творчі колективи та виконавці Прикарпаття та почесний гість свята – театр народного танцю «Заповіт» Харківської державної академії культури. Напередодні, 21 січня, театр народного танцю «Заповіт» взяв участь у святковому концерті присвяченому цій історичній події в місті Городенка. Приємно відзначити, що колектив «Заповіту» приймали дуже гостинно: глядачі після кожного номеру влаштовували овації, керівництво області приділяло максимальну увагу. Всі дні перебування на Івано-Франківщині з колективом театру були начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак та директор обласної філармонії Василь Тимків.