НОВИНИ

БЕРЕЗЕНЬ 2021

Робота з наукометричними базами "Web of Science" та "Scopus"


Підключитися можна за посиланням. Код курсу: weeip3h


Майстер-клас директора одеської кіностудії Андрія Осипова

31 березня о 14:00 на платформі ZOOM відбудеться майстер-клас директора Одеської кіностудії Андрія Осипова. Підключитися можна за посиланням. Ідентифікатор конференції: 83367125383




Звіт щодо онлайн-зустрічі з координаторами програми імені Фулбрайта в Україні

25 березня 2021 року о 12.30 відбулася онлайн-зустріч із координаторами американської стипендіальної Програми імені Фулбрайта в Україні. До участі у заході, який проходив на платформі ZOOM, долучилося чимало викладачів та аспірантів Харківської державної академії культури. Усі зацікавлені науковці дізналися про можливості, які надає Програма міжнародних академічних обмінів, про умови участі у конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій, особливості заповнення анкети та вимоги до подання матеріалів.






Творча зустріч онлайн з відомою польською журналісткою

30 березня 2021 року о 13:00 на факультеті аудіовізуального мистецтва відбудеться творча зустріч з журналістом Olsztyn Radio Hanna Maria Wasilewska (Польща). Будемо говорити про технології роботи на радіо, створення проєктів, особливості ведення радіоефіру.
Запрошуємо до ZOOM відеоконференції за посиланням або за ідентифікатором відеоконференції: 89700739751




Конкурс журналістських робіт на тему “Права людини та медіа сфера України”

З 15.03.2021 р. розпочався прийом матеріалів на конкурс журналістських робіт на тему “Права людини та медіа сфера України”, організаторами якого є Харківська державна академія культури та ГО Ініціативна кіногрупа «Широкий формат». Конкурс журналістських робіт є міжфакультетським та охоплює спеціальності: 061 «Журналістика», 021 «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво».

Місія конкурсу: сприяти якісним змінам у журналістській / аудіовізуальній освіті та стимулювати розвиток медіадіяльності на цінностях прав людини.

Мета конкурсу: залучити здобувачів і викладачів журналістики / аудіовізуального мистецтва до виготовлення конкурсних робіт на тему прав людини та сприяти популяризації теми прав людини в медіасфері.

Конкурсна участь охоплює такі номінації:
1. Письмові роботи. До конкурсу приймаються раніше не опубліковані журналістські статті в таких жанрах: есе, журналістське розслідування, аналітична стаття, історії успіху, що стосуються проблем дотримання прав людини в Україні, захисту та боротьби за права людини.
2. Фотороботи. До конкурсу приймаються фотороботи, що відображають стан дотримання прав людини в Україні, боротьбу за фундаментальні права, висвітлюють актуальні проблеми з правами людини в Україні. Фотороботи можуть бути як у кольорі, так і чорно-білі.
3. Відеороботи. До конкурсу приймаються короткі відеоролики від 30 секунд до 3 хвилин, у яких особливу увагу надано темі дотримання прав людини в Україні та боротьбі за фундаментальні права. Роботи може бути виконано в жанрі документалістики, креативної документалістики, анімації.
4. Аудіороботи. До конкурсу приймаються радіо/аудіоматеріали (до 3 хвилин), які розкривають проблему дотримання прав людини в Україні, захисту прав людини та боротьби за них.

Тематика конкурсу охоплює матеріали, присвячені інклюзивним рішенням та соціальній адаптації людей с особливими потребами та вразливих груп населення; висвітленню запобігання різним видам насильства і неприпустимості мови ворожнечі; різним ініціативам громадського активізму, спрямованого на захист прав людини; свободі слова та випадкам її порушення, самоцензури у професійній діяльності журналістів; протидії гендерній дискримінації.
Дедлайн подання робіт – 15 травня 2021 року.
Роботи збирають викладачі-координатори та централізовано передають до журі конкурсу.
Учасники конкурсу можуть подавати не більш ніж один матеріал у кожній номінації (максимум – шість робіт)!

Конкурсні роботи подають журі конкурсу єдиним пакетом. Пакет документів становить:
• конкурсна робота;
• анкета-заявка автора конкурсної роботи (анкету необхідно завантажити ТУТ, роздрукувати і надсилати на вказану нижче адресу Журі конкурсу);
• рецензія на роботу та рекомендація (в довільній формі) до участі в конкурсі від викладача кафедри.
Конкурсна робота та супровідні документи подаються в електронному та друкованому форматах.

Для надсилання конкурсних робіт використовуються:
- друкований формат пакета документів на адресу:
Харківська державна академія культури,
Бурсацький узвіз, 4
Харків, 61057
Журі міжфакультетського конкурсу “Права людини та медіа сфера України”.

– електронний формат пакета документів на адресу:
muzika71tv@gmail.com.
У темі листа вказувати: Міжфакультетський конкурс журналістських робіт “Права людини”.

Вимоги до робіт та критерії оцінки:
До участі в конкурсі допускаються лише власноруч виготовлені творчі роботи. Дозволяються роботи, виконані в співавторстві. Якщо роботу виконав колектив, усі автори мають дати згоду на участь у конкурсі.
Використовуючи будь-які матеріали в роботі, автор має вказувати посилання на першоджерела. У разі виявлення плагіату, неперевірених даних учасника буде дискваліфіковано.

Вимоги до письмових робіт:
До участі в конкурсі приймаються лише самостійно написані, раніше не опубліковані роботи з тематики прав людини. За обсягом робота має бути не більшою за 1300 слів.

Вимоги до фоторобіт:
Фотороботи мають бути в роздільній здатності не меншій за 300 dpi. До конкурсу приймаються лише власноруч зроблені фото. Якщо на фото є неповнолітні особи, разом з фотороботою автор має надати дозвіл батьків на фотографування та подальше використання фото.
Фотороботи завантажуються на Google-диск, доступ до якого вказується в пакеті документів.

Вимоги до відеоробіт:
До конкурсу допускаються роботи у форматах: MPEG-4, WMV, AVI, MP4, створені у HD- та FullHD-якості (роздільна здатність – 1280×720 або 1920×1080). Обов’язковим у відео є слайд із зазначенням авторства / авторського колективу, джерела поданих у відео матеріалів і легальності їхнього використання. Рекомендована тривалість відео – до 3 хвилин.
Відео завантажується на канал Youtube, доступ на закрите посилання додається в пакеті документів.

Вимоги до радіо/аудіоробіт:
До участі в конкурсі приймаються лише самостійно виготовлені радіо/аудіороботи. Рекомендована тривалість – до 3 хвилин.
Радіо/аудіороботи завантажуються на сервіс SoundCloud, доступ до якого вказується в пакеті документів.

Критерії оцінювання журналістських робіт
Професіоналізм (відповідність стандартам журналістики – повнота, баланс, точність, об’єктивність тощо) – 0–4 бали (де 0 – немає або зовсім не розкрито, 4 – максимально повно розкрито);
Змістовність і повнота викладу матеріалу0–2 бали (де 0 – немає або зовсім не розкрито, 2 – максимально повно розкрито);
Жанрова відповідність0–2 бали;
Формулювання заголовка / назви сюжету 0–2 бали;
Відповідність темі конкурсу 0–2 бали;
Оригінальність авторського задуму 0–2 бали;
Актуальність провідної ідеї та аргументованість позиції 0–4 бали;
Чутливість лексики 0–2 бали;
Використання засобів художньої виразності 0–4 бали;
Впливовість матеріалу 0–2 бали.

Член журі може (самостійне рішення, яке фіксує в листі оцінювання) знижувати загальну суму балів за наявність у конкурсній роботі:
• мовних помилок чи канцелярської мови;
• відсутність посилання на джерела тощо.

Визначення переможців конкурсу відбувається в кожній номінації за загальною сумою балів журі. Рішення журі не підлягають оскарженню. Роботи не рецензуються і не повертаються.
Участь у конкурсі означає, що автори дають згоду на використання матеріалів у просвітницькій діяльності, для розміщення в ЗМІ.
Авторів найкращих робіт буде нагороджено цінними призами. Організатори та журі конкурсу сприятимуть публікації цих робіт в українських медіа.

Контактна інформація:
Юлія Коваленко, доцент кафедри телерепортерської майстерності ХДАК:
muzika71tv@gmail.com, +38 (096) 0328481.
Вікторія Маркова, завідувач кафедри журналістики ХДАК:
vicmark777@gmail.com, +38 (095) 5318897




Звіт про майстер-клас Михайла Беберашвілі (Ізраіль)

19 березня 2021 р. о 14:30 у Харківській державній академії культури відбувся онлайн майстер-клас Михайла Беберашвілі (Ізраїль) — кінорежисера, продюсера, сценариста, актора, художника, випускника факультету кіномистецтва Колумбійського університету, постановника фільмів «Око метелика», «Сінема, сінема», «Сади Діоніса», «Забутий дудук», «Ноїв ковчег», «Ранчо Рапторів» (США, співрежисер) та ін.

Під час обговорення значну увагу було приділено практичним питанням режисури кіно, проведення знімальних робіт на кіностудіях та проблемам, що виникають у знімальної групи під час підготовки фільмів. Кожен із присутніх мав можливість висловити свою думку, поділитись досвідом, задати питання.

Головним меседжем зустрічі стало усвідомлення одного з головних чинників успішної реалізації мистецького проєкту — створення кінорежисером довірчих відносини у команді.












Про посилення обмежувальних протиепідемічних заходів




Майстер-клас Михайла Беберашвілі (Ізраіль)

19 березня 2021 р. о 14:30 на факультеті аудіовізуального мистецтва Харківської державної академії культури відбудеться ще одна яскрава міжнародна подія:майстер-клас Михайла Беберашвілі (Ізраїль) – кінорежисера, продюсера, сценариста, актора, художника, випускника факультету кіномистецтва Колумбійського університету, який поставив фільми «Око метелика», «Сінема, сінема», «Сади Діоніса», «Забутий дудук», «Ноїв ковчег», «Ранчо Рапторів» (США, співрежисер) та ін.

Приєднуйтеся до ZOOM відеоконференції за посиланням або за ідентифікатором відеоконференції: 848 1074 3438




Другий обласний семінар "АВТОРСЬКА РЕЖИСУРА"



Програма другого обласного семінару з масових форм сценічного мистецтва


Американська стипендіальна програма Фулбрайт


Форма для реєстрації







Детальніше »

Звіт про хід Спартакіади ХДАК

10 березня 2021 року в Академії відбулися змагання з ШАШОК. У цьому виді Спартакіади взяли участь 16 студентів.

Вітаємо переможців з ШАШОК!
серед дівчат:
1 місце – Рубанова Єлизавета (СКМТД)
2 місце – Кисельова Вікторія (СКМТД)
3 місце – Павленко Аурєлія (АВМ)
серед юнаків:
1 місце – Білокінь Богдан (ФК)
2 місце – Брук Павло (АВМ)
3 місце – Старов Ілля (СКМТД)

Дякуємо усім учасникам змагань. Пишаємось переможцями.

Кафедра фізичної культури і здоров’я запрошує взяти участь усіх бажаючих у змаганнях з НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ, які відбудуться 31 березня 2021 р. о 15.00 у спортивному залі Академії.



Іноземці ХДАК вшановують пам'ять Тараса Шевченка




Щодо проведення профілактичної роботи





Репортаж про майстер-клас режисера Бориса Мафцира (Ізраїль)

На факультеті аудіовізуального мистецтва Харківської державної академії культури 9 березня відбулася міжнародна подія - майстер-клас ізраїльського режисера Бориса Мафцира за темою: "Документація дитячої-дорослої пам'яті". Репортаж підготував студент освітньої програми "Телерепортерська майстерність" Павло Брук.



Звіт про хід Спартакіади ХДАК

4 березня 2021 року у спортивній залі Академії відбулися змагання з підтягування, в яких взяли участь 15 студентів.

Вітаємо переможців з підтягування!
серед дівчат:
1 місце – Воронівська Наталія (СКМТД)
2 місце – Марильченко Яна (АВМ)
3 місце – Кисельова Вікторія (СКМТД)
серед юнаків:
1 місце – Федоренко Роман (СКМТД)
2 місце – Чуприна Артем (АВМ)
3 місце – поділили Думчиков Владислав (АВМ) та Кузнєцов Ілля (АВМ)

Дякуємо усім учасникам змагань. Пишаємось переможцями.

Кафедра фізичної культури і здоров’я запрошує взяти участь усіх бажаючих у змаганнях з шашок, які відбудуться 10 березня 2021 р. о 15.00 у 21 аудиторії головного корпусу Академії.



Майстер-клас режисера Бориса Мафцира (Ізраїль)

Для участі в майстер-класі необхідно пройти реєстрацію




« квітень 2021 березень 2021 лютий 2021 »