НОВИНИ

СЕРПЕНЬ 2022

Розклад занять студентів денної форми навчання

На офіційному сайті Харківської державної академії культури оприлюднено електронні версії розкладу занять студентів денної форми навчання.
Нагадуємо слідкувати за змінами розкладу на офіційному сайті ХДАК!

Детальніше »

Наказ "Про організацію освітнього процесу у 2022-2023 н.р."




International conference for doctoral students
IMAGINATION - INSPIRATION - INTERPRETATION

CATHOLIC THEOLOGICAL FACULTY
CHARLES UNIVERSITY
is pleased to announce a
CALL FOR PAPERS
for the international conference for doctoral students
IMAGINATION - INSPIRATION - INTERPRETATION
Venue and date: 9th November 2022
in the building of the
Catholic Theological Faculty of Charles University
(in case of the unfavorable epidemiological situation in the online space)
APPLICATION FORM



Детальніше »

Міжнародна науково-практична конференція

ВЕЛЬМИШАНОВНІ КОЛЕГИ!
Запрошуємо Вас взяти участь у роботі
VI Міжнародної науково-практичної дистанційної конференції
MODERN RESEARCH IN WORLD SCIENCE
яка відбудеться 4-6 вересня 2022 р.
у м. Львів, Україна.

У науковій конференції візьмуть участь представники навчальних закладів і установ з усього світу.
Форма участі у конференції: дистанційна.
Персональний СЕРТИФІКАТ кожному учаснику конференції
Прийом робіт до 3 вересня 2022
Збірник тез з матеріалами конференції буде надіслано до 14 вересня 2022

ОСНОВНІ НАПРЯМКИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ:
СЕКЦІЯ 01. Сільськогосподарські науки.
СЕКЦІЯ 02. Ветеринарні науки.
СЕКЦІЯ 03. Біологічні науки.
СЕКЦІЯ 04. Медичні науки.
СЕКЦІЯ 05. Фармацевтичні науки.
СЕКЦІЯ 06. Хімічні науки.
СЕКЦІЯ 07. Технічні науки.
СЕКЦІЯ 08. Фізико-математичні науки.
СЕКЦІЯ 09. Географічні науки.
СЕКЦІЯ 10. Геолого-мінералогічні науки.
СЕКЦІЯ 11. Архітектура.
СЕКЦІЯ 12. Астрономія.
СЕКЦІЯ 13. Педагогічні науки.
СЕКЦІЯ 14. Психологічні науки.
СЕКЦІЯ 15. Соціологічні науки.
СЕКЦІЯ 16. Журналістика.
СЕКЦІЯ 17. Мистецтвознавство.
СЕКЦІЯ 18. Історичні науки.
СЕКЦІЯ 19. Культурологія.
СЕКЦІЯ 20. Література.
СЕКЦІЯ 21. Політичні науки.
СЕКЦІЯ 22. Філологічні науки.
СЕКЦІЯ 23. Філософські науки.
СЕКЦІЯ 24. Економічні науки.
СЕКЦІЯ 25. Юридичні науки

Детальніше »

Вітання з нагоди прийдешніх свят




Круглий стіл «Перспективи розвитку міжнародної академічної
мобільності в системі ступеневої інформаційної освіти»



22 серпня 2022 р. відповідно до діючої Угоди про співпрацю між ХДАК та Університетом Осло Метрополітен (Норвегія) в онлайн-форматі відбувся круглий стіл «Перспективи розвитку міжнародної академічної мобільності в системі ступеневої інформаційної освіти» за участю представників кафедри інформаційної, бібліотечної та архівної справи ХДАК та кафедри архівної, бібліотечної та інформаційної справи Університету Осло Метрополітен. Учасники заходу поділилися досвідом щодо організації та можливостей міжнародної співпраці серед європейських закладів інформаційної освіти, обговорили проблеми та першочергові завдання щодо інтеграції профільних кафедр українських університетів у європейський освітній простір. Норвезькі колеги підтвердили наміри щодо прийому з 1 вересня 2022 р. на онлайн-курс в Університет Осло Метрополітен по системі міжнародної мобільності трьох здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» факультету соціальних комунікацій та музейно-туристичної діяльності ХДАК. Серед найближчих векторів міжнародної співпраці — запровадження спільних англомовних курсів на рівні магістратури та докторантури, читання для студентів ХДАК лекцій провідними бібліотекознавцями Норвегії, організація спільних наукових заходів.


Про участь у Міжнародній серпневій педагогічній науково-практичній конференції



Програма конференції
Програма роботи секції


Шановні вступники до ХДАК!

17 серпня 2022 року оголошуються списки абітурієнтів рекомендованих до зарахування на бюджетні місця для вступників, які мають право на особливі умови вступу за квотою-2.

Приймальна комісія ХДАК нагадує, що повідомлення про рекомендацію на зарахування буде опубліковано на сайті ХДАК в розділі «Абітурієнту» (Вступна кампанія 2022) та направлено на особисту електронну пошту вступника.

Абітурієнти, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування до 10:00 20 серпня. Для цього потрібно надати необхідні документи особисто або надіслати їх на електронну адресу Приймальної комісії ХДАК, та укласти договір про навчання між ХДАК та вступником (для неповнолітніх вступників — за участі батьків або законних представників).

Для надсилання документів на електронну адресу Приймальної комісії, необхідно зробити скановані копії (фотокопії):
- паспорта громадянина України з обох сторін;
- довідки про місце реєстрації;
- приписного свідоцтва або військового квитка (для юнаків) - усі сторінки. В разі відсутності приписного свідоцтва або військового квитка - письмове зобов'язання з таким змістом:
"Я, П.І.Б, вступник до ХДАК на спеціальність (освітню програму), зобов'язуюсь надати приписне свідоцтво (або військовий квиток) впродовж 6 (шести) місяців від початку занять. Дата. Особистий підпис". Таке зобов'язання необхідно підписати КЕПом (кваліфікованим електронним підписом);
- свідоцтва про повну загальну середню освіту (ПЗСО) та Додатка до свідоцтва - усі сторінки.
- підготувати файл з власним фото (вимоги до фото знаходяться за посиланням)
- заяву на вступ роздрукувати зі свого кабінету вступника, перевірити, доповнити, відсканувати (фотокопії), підписати особистим КЕПом.

Таким чином підготовлений комплект документів необхідно відправити на електронну адресу Приймальної комісії ХДАК: pri_kom@xdak.ukr.education

Телефони для консультації: 063 668 52 42, 098 712 36 84.

Після отримання документів, Вам зателефонує представник приймальної комісії ХДАК з питання укладання договору про навчання між ХДАК та вступником (для неповнолітніх вступників — за участі батьків або законних представників).

Абітурієнти, які мають право на особливі умови вступу за квотою-2, та не отримали 17 серпня рекомендацію до зарахування, братимуть участь у загальному конкурсі на місця державного замовлення до 23 серпня. Якщо такі особи не отримають рекомендацію до зарахування на місця державного замовлення за загальним конкурсом, надалі буде вирішуватися питання про надання таким абітурієнтам можливості зарахування та навчання за державним замовленням.


Про платформу "Наука та бізнес"




Подяка викладачам та працівникам другого гуртожитку

Катерина Арабська: "Доброго дня, я колишня студентка академії культури, навчалась за спеціальністю хореографія на кафедрі народної хореографії. Хотіла б висловити подяку всім викладачам нашої кафедри за розуміння підчас воєнного стану та допомоги кожному студенту, а особливо Островській Карині Володимирівні, Мостовій Ірині Сергіївні, Дегтяр Ларисі Павлівні, Цигановській Наталії Василівні та Шиловій Людмилі Миколаївні. І окремо хотіла б сказати про гуртожиток у якому я жила навіть під час обстрілів. Хотіла б висловити велику вдячність Бурдун Ірині Миколаївні за розуміння студентів, які живуть у гуртожитку, вона завжди йшла всім назустріч та допомагала. Під час бойових дій у місті комендант та вся її команда була з нами до закриття гуртожитку і за це велике дякую! Семеновій Світлані Миколаївні, Іванченко Людмилі Петрівні, Семенову Володимиру Олеговичу та Смирновій Тетяні Іванівні висловлюю велику вдячність та пошану їх праці навіть під час обстрілів."


ШАНОВНІ ЗДОБУВАЧІ ОСВІТИ ХАРКІВСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АКАДЕМІЇ КУЛЬТУРИ

В цей складний для нашої країни час повідомляємо, що Академія продовжує освітню діяльність та чекає на зустріч з вами в новому навчальному році, який ми розпочинаємо 1 вересня 2022 року в онлайн форматі. Утім, формат освітнього процесу буде залежати від актуальної на початок вересня 2022 р. ситуації в Україні, зокрема таких факторів, як безпека життєдіяльності в Харкові в умовах військового стану та карантинні обмеження в Україні, які нині діють до 31.08.2022 р.

Платня за здобуття освіти студентами, які навчаються за кошти фізичних та/або юридичних осіб, у зв'язку з ситуацією в країні, в 2022/2023 навч. р. збільшуватися не буде.

Щодо відновлення функціонування гуртожитку № 1, ХДАК взаємодіє з ХОВА та МКІП України в контексті вирішення питання усунення пошкоджень будівлі, завданих внаслідок обстрілів (бомбардувань) з боку військових формувань російської федерації. В гуртожитку ведуться невідкладні відновлювальні роботи. Також, можливе розселення з вересня 2022 р. здобувачів освіти ХДАК у гуртожитку № 2.

Оплата за гуртожиток здійснюється у відповідності до угоди, яка гарантує зберігання за мешканцем ліжко-місця протягом строку дії договору. Оплату за проживання можна здійснити у будь-який зручний час. Систематично не сплачуючи за проживання, мешканці гуртожитку порушуватимуть Правила внутрішнього розпорядку, що може бути підставою для виселення таких мешканців з гуртожитку. Порушення строків оплати за гуртожиток в умовах воєнного стану не вважається порушенням правил проживання та умов договору.

Наголошуємо, що кожен мешканець має право на відтермінування оплати та реструктуризацію боргу. Водночас, якщо у вас є фінансова можливість сплатити за проживання у гуртожитку, закликаємо зробити це, адже гуртожитки Академії необхідно утримувати на належному рівні, забезпечуючи їх функціювання.

Для відтермінування оплати мешканцю необхідно написати особисту заяву (Додаток 1), підписати її електронним підписом та направити на офіційну електронну адресу Академії: rector@ic.ac.kharkov.ua . Для реструктуризації боргу необхідно написати особисту заяву (Додаток 2) підписати її електронним підписом та направити на офіційну електронну адресу Академії: rector@ic.ac.kharkov.ua .

Оплата для здобувачів освіти (студентів, аспірантів, інших осіб) буде нараховуватися таким чином:
1. Мешканцям, які під час дії воєнного стану фактично перебувають у гуртожитках, нараховуватиметься повна вартість проживання відповідно до чинної калькуляції, зокрема й вартість наданих комунальних послуг.
2. Мешканцям, які під час дії воєнного стану фактично не перебувають у гуртожитках, але не пройшли процедуру виселення, нараховуватиметься оплата за проживання відповідно до чинної калькуляції, окрім вартості комунальних послуг (електроенергії, водопостачання та водовідведення, газопостачання та інші енергоносії). Оплата за теплопостачання нараховуватиметься у повному обсязі.

За бажанням мешканці можуть ініціювати дострокове розірвання угоди на проживання у гуртожитку та добровільно виселитися у загальному порядку. У такому випадку між особою та Академією підписується додаткова угода про розірвання (Додаток 4), здійснюється звільнення кімнати, вивезення речей, відбувається здача майна та обладнання ХДАК. Враховуючи безпекову ситуацію у місті Харкові, Академія надає можливість дистанційного виселення з гуртожитку за бажанням особи. Для оформлення такої заяви на виселення мешканцю необхідно:
1. Розрахуватися за проживання та використані фактично комунальні послуги.
Дізнатися стан рахунку можна, звернувшись до свого деканату, або до бухгалтерії за тел. 057 731-38-61, 057 771 00 36
2. Написати заяву (Додаток 3) у електронному вигляді із обов’язковим застосування ЕЦП про розірвання угоди за власним бажанням.

Наголошуємо, що за умови офіційного виселення з гуртожитку ліжко-місце за мешканцем НЕ зберігається, на такі місця можуть бути поселені інші особи.

Вдячні вам за розуміння.
З повагою, адміністрація ХДАК.


Greetings from Eurasia Conferences

Eurasia Conferences would like to solicit your gracious presence as a Speaker/Delegate/Student for our upcoming conferences at Bangkok, Thailand and Valencia, Spain. Your participation and support are essential to the success of the conference. And we believe your participation will bring more glory to our conferences.

For more details regarding Bangkok, Thailand conferences please visit the below link https://eurasiaconferences.com/bangkok-conferences

For more details regarding Valencia, Spain conferences please visit the below link https://eurasiaconferences.com/spain-conferences

For Abstract Submission reply us at: submit@eurasiaconferences.com


Міжнародна науково-практична конференція

Шановні колеги!
Запрошуємо Вас взяти участь у
ХV Міжнародній науково-практичній конференції
«MODERN SCIENTIFIC RESEARCH: ACHIEVEMENTS, INNOVATIONS AND DEVELOPMENT PROSPECTS»
яка пройде 14-16 серпня 2022 р.
у м. Берлін, Німеччина

Для участі у конференції необхідно до 13 серпня 2022 надіслати на електронну адресу berlin@sci-conf.com.ua:
• текст доповіді, оформлений згідно з вимогами;
• заявку на участь у конференції;
• скановану копію квитанції про сплату оргвнеску.

Тематичні напрями роботи конференції:
СЕКЦІЯ 01. Сільськогосподарські науки.
СЕКЦІЯ 02. Ветеринарні науки.
СЕКЦІЯ 03. Біологічні науки.
СЕКЦІЯ 04. Медичні науки.
СЕКЦІЯ 05. Фармацевтичні науки.
СЕКЦІЯ 06. Хімічні науки.
СЕКЦІЯ 07. Технічні науки.
СЕКЦІЯ 08. Фізико-математичні науки.
СЕКЦІЯ 09. Географічні науки.
СЕКЦІЯ 10. Геолого-мінералогічні науки.
СЕКЦІЯ 11. Архітектура.
СЕКЦІЯ 12. Астрономія.
СЕКЦІЯ 13. Педагогічні науки.
СЕКЦІЯ 14. Психологічні науки.
СЕКЦІЯ 15. Соціологічні науки.
СЕКЦІЯ 16. Журналістика.
СЕКЦІЯ 17. Мистецтвознавство.
СЕКЦІЯ 18. Історичні науки.
СЕКЦІЯ 19. Культурологія.
СЕКЦІЯ 20. Література.
СЕКЦІЯ 21. Політичні науки.
СЕКЦІЯ 22. Філологічні науки.
СЕКЦІЯ 23. Філософські науки.
СЕКЦІЯ 24. Економічні науки.
СЕКЦІЯ 25. Юридичні науки

Детальніше »

Про відбір кандидатів у експерти з розгляду проєктів
наукових (науково-технічних) робіт та звітів про їх виконання




Про призначення виконуючою обов'язки ректора




Творчий конкурс 1-2 курси, співбесіда, фаховий іспит













День відкритих дверей кафедри майстерності актора

Посилання на відеоконференцію Google Meet