НОВИНИ

ЛЮТИЙ 2023

День відкритих дверей кафедри майстерності актора


ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ!

Кафедра майстерності актора та факультет сценічного мистецтва Харківської державної академії культури запрошує вас на День відкритих дверей для освітньої програми «Акторське мистецтво драматичного театру і кіно», який відбудеться 05 та 12 березня 2023р. о 12.00 в режимі online за допомогою Google Meet.
Відеоконференцію буде проводити декан факультету сценічного мистецтва Ігор Олександрович Борис.

Посилання на відеоконференцію Google Meet: https://meet.google.com/auu-idaj-gcd


ВІТАЄМО З ВІДЗНАКОЮ ВІД МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ


Вітаємо викладачку кафедри журналістики, активну громадську діячку Олену Зіненко з відзнакою Міністерства оборони України - медаллю "За сприяння Збройним Силам України" наказом від 28.01.2023 р.!


ВИСТАВКА ФОТОРОБІТ ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ ЖУРНАЛІСТИКИ ЛЕОНІДА ЛОГВИНЕНКА


Вітаємо викладача кафедри журналістики, заслуженого журналіста України, відомого фоторепортера Леоніда Логвиненка з відкриттям виставки
«У Харкові немає тишини, її щодня вбивають злі сирени…» у віртуальній галереї Харківського обласного центру культури і мистецтв.
В експозиції представлено 164 світлини, що присвячені нашому місту в умовах війни.

Перегляд робіт доступний за посиланням: https://www.cultura.kh.ua/uk/virtual-gallery/category/572-vistavka-svitlin-u-harkovi-nemae-tishini-yiyi-schodnja-vbivajut-zli-sireni-fotografa-leonida-logvinenka


Засідання вченої ради!



Вітаємо з присвоєнням вченого звання!


Вітаємо з присвоєнням вченого звання професора кафедри цифрових комунікацій та інформаційних досліджень Лосієвського Ігоря Яковича та
Кобєлєва Олексія Миколайовича, з присвоєнням вченого звання доцента кафедри сучасної та бальної хореографії Хендрик Ольгу Юріївну.

Бажаємо колегам нових творчих здобутків!


Круглий стіл «Історичне кіно як вибір минулого: чому і як саме «виживає» художня мова?»
в межах проекту «Кіно он-лайн»


16 лютого 2023 року, в он-лайн форматі, відбувся круглий стіл «Історичне кіно як вибір минулого: чому і як саме «виживає» художня мова?» в межах постійно діючого проекту «Кіно он-лайн», який започатковано на факультеті аудіовізуального мистецтва Харківської державної академії культури.

Основний спікер – кандидат історичних наук, доцент кафедри фотомистецтва та операторської майстерності Володимир Тарасов – підняв низку важливих питань з історії вітчизняного кінематографу та представив своє бачення проблеми «виживання» художньої мови кіно в умовах різних соціокультурних реалій.


У заході взяли участь викладачі, студенти, випускники та абітурієнти факультету аудіовізуального мистецтва.



Переглянути запис круглого столу можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=5RgbQNVPbQ0


Арт-проєкт Марини Конєвої «Грані свободи» презентовано в
Українському культурному центрі Посольства України у Франції (м. Париж)

19 січня 2023 року Український культурний центр Посольства України у Франції (м. Париж) відчинив свої двері для відвідувачів арт-проєкту «Грані свободи». Проєкт відкритий для публіки з 19 січня до 3 березня.


Куратором арт-проєкту є викладачка кафедри мистецтвознавства Харківської державної академії культури Марина Конєва.


У межах проєкту проходить виставка творів колекції Тетяни та Бориса Гриньових, які у березні 2022 року були евакуйовані з Харкова під час бомбардування міста.



На виставці, серед творів сучасних митців України, представлені й роботи старшого викладача кафедри фотомистецтва та операторської майстерності Харківської державної академії культури Євгена Павлова.


Окрім того, у рамках проєкту проводяться круглі столи, артстоки та відкриті лекції Марини Конєвої.
З концепції проекту: «У сьогоденних реаліях, коли агресивна Росія веде війну проти України, поняття «свобода» стало об’єднавчим для всієї нації в нашій боротьбі. У цьому проєкті ми прагнемо дослідити прояви свободи у творах сучасних українських митців — від загальнонаціональної ідеї, якій сотні років, до персонального досвіду. Адже відчуття свободи, глибинний внутрішній стан кожної особистості та її прояви багатогранні: фізична свобода, внутрішня свобода, свобода творчості, свобода мислення, свобода тіла, сексуальна свобода, свобода почуттів, свобода вибору тощо. Вочевидь це те, чого немає в нашого ворога, а отже, у цьому наша сила.
У словосполученні «грані свободи», з одного боку, закладена ідея незалежності, безмежність творчих пошуків, відчуття безпеки, атмосфери прийняття та відсутності зовнішнього тиску, а з іншого — воно позначає певні кордони цього простору, які можна розширювати, подекуди розривати або ж, навпаки, розбудовувати задля захисту власних прав.
Через творчість українських художників доби незалежності проєкт віддзеркалює пошук українським мистецтвом власного шляху; демонструє процес відмови від радянських догматів, формування нового творчого досвіду, боротьбу з обмеженнями, відкриття себе світу та конструювання неповторного художнього макрокосму».


Більше інформації про проєкт «Грані свободи» у французькій пресі: https://f24.my/9CFW


Загибель випускника ХДАК на фронті

Сумна звістка і чергова втрата справжнього героя, мужнього захисника України сколихнула наші душі. 14.02.2023 під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув випускник факультету культурології ХДАК 2009 р. Андрій Попов. З перших днів війни він брав участь у найзапекліших боях навколо Бахмуту. Ми запам'ятаємо його назавжди. Стриманий, розсудливий, іронічний, надійний... Саме на таких, як Андрій тримається фронт. Саме такі бійці наближають Перемогу України. Навіть ціною власного життя. Світла пам'ять та шана Герою. Щирі співчуття та слова скорботи батькам, рідним, близьким, друзям Андрія.
Це гірка втрата та нестерпний біль.
Вся академічна спільнота сумує разом з вами…




Загинув випускник кафедри народних інструментів Харківської державної академії культури - Андрій Петрусенко.
18 жовтня 2022 року Андрій приєднався до Збройних Сил України, службу проходив у розвідувальному взводі в районі ведення бойових дій. 10 лютого 2023 р., під час виконання спеціального завдання, Андрій Васильович Петрусенко загинув при захисті Батьківщини, виявивши стійкість і мужність.
Непомірна втрата героя, захисника України.
Співчуття рідним та близьким.






Конкурс на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників

ХАРКІВСЬКА ДЕРЖАВНА АКАДЕМІЯ КУЛЬТУРИ

оголошує конкурс на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників:
- декана факультету соціальних комунікацій і музейно-туристичної діяльності (1,0 ст. 1 особа): вимоги до кандидата: з числа науково-педагогічних працівників факультету, який має науковий ступінь та вчене звання відповідно до профілю факультету.

Термін подання заяв на участь у конкурсі: по 15 березня 2023 року.

Особи, які беруть участь у конкурсі, подають на ім’я ректора такі документи: заяву, написану власноручно, із відомостями, чинними на час подання заяви; особовий листок з обліку кадрів з фотографією, засвідчений за основним місцем роботи; автобіографію; копії дипломів про повну вищу освіту, науковий ступінь і атестат про присвоєння вченого звання, почесні звання; список наукових праць, засвідчений у встановленому порядку.

Документи надсилати на адресу: 61057, м. Харків–57, Бурсацький узвіз, 4, ХДАК, відділ кадрів.
Телефон для довідок: 731-11-76.
Примітка: академія житлом не забезпечує.


Концерт-вітання Захисникам України






Перемоги театру народного танцю «Заповіт»

Народний театр народного танцю «Заповіт» Харківської державної академії культури вже тридцять років є одним з кращих хореографічних колективів України. Його засновником, художнім керівником та автором майже всіх творів репертуару є народний артист України, професор – Борис Колногузенко. Художнім керівником театру також є Карина Островська – заслужений працівник культури України, доцент, завідувач кафедри народної хореографії.

За роки своєї творчої діяльності театр «Заповіт» з успіхом представляв танцювальне мистецтво нашого народу у багатьох країнах світу. І у складних умовах 2022-2023н.р. плідна творча діяльність колективу продовжується:
- успішний виступ у Гала-концерті кращих танцювальних колективів України на честь 20-річчя Національної хореографічної спілки України;
- яскрава демонстрація українських народних танців на міжнародному мистецькому фестивалі у Парижі (Франція);
- «Гран Прі» міжнародного фестивалю-конкурсу GOLDEN LION Львів, Україна;
- «Гран Прі» міжнародного конкурсу «Christmas in New York» Нью Йорк, США;
- «Гран Прі» міжнародного фестивалю-конкурсу «Roman Holiday» Рим, Італія.

Всі конкурсні номери є авторськими творами Бориса Колногузенка. Вони принесли Борису Миколайовичу звання лауреата конкурсів в Україні та Америці та «Гран Прі» балетмейстерського конкурсу в Італії.

Вітаємо студентів кафедри народної хореографії нашої академії, професора Б.М. Колногузенка і доцента К.В.Островську з такими яскравими перемогами на сценах різних країн світу!

Впевнені, що попереду на всіх нас чекає головна Перемога всього нашого народу!






День відкритих дверей кафедри майстерності актора

Посилання на відеоконференцію Google Meet




Концерт присвячений дню закоханих!




Круглий стіл
"МЕТОДОЛОГІЧНІ УНІВЕРСАЛІЇ КУЛЬТУРОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ"

Круглий стіл "МЕТОДОЛОГІЧНІ УНІВЕРСАЛІЇ КУЛЬТУРОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ" кафедри культурології ХДАК 15 лютого 2023 р. о 15.00
Конференція Zoom: https://bit.ly/3DG2mwJ
Ідентифікатор конференції: 783 9454 3488
Код доступу: 1111

Модератор - АЛЕКСАНДРОВА Марина В'ячеславівна, кандидатка філософських наук, доцент ХДАК

ДОПОВІДАЧІ:
ПАНКОВ Георгій Дмитрович, доктор філософських наук, професор ХДАК
Універсалії як чинник узгодження між соціологізаторським та персоналістичним спрямуваннями культурологічних досліджень.

Гостя - ПАШИНСЬКА Агнеса Валеріївна, кандидатка філософських наук КНУ ім. Драгоманова.
Особливості київської культурологічної школи

Гостя - СОБОЛЕВСЬКА Світлана Олександрівна, кандидатка культурології КНУ ім. Драгоманова
Методологічні засади дослідження культуротворчої функції аматорського театру


З нагоди Дня військового журналіста

16 лютого 2023 р. о 18.00 кафедра журналістики запрошує на зустріч з випускницею ХДАК, журналісткою та продюсером Associated press, лауреатом престижних міжнародних премій за фільм «20 днів в Маріуполі» Василисою Степаненко. Зустріч відбудеться онлайн на платформі Zoom за посиланням:
Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/72403965913?pwd=CkLboICRZeeHDfKnkEKj5JPBEDumoe.1
Meeting ID: 724 0396 5913
Passcode: bgM6vz




Програма імені Фулбрайта в Україні



З приємністю повідомляємо, що Програма імені Фулбрайта в Україні / Київський офіс Інституту Міжнародної Освіти оголошує початок приймання заявок для участі в чергових конкурсах на здобуття стипендій імені Фулбрайта для навчання, стажування і проведення дослідження на 2024–2025 академічний рік.

ДЛЯ СТУДЕНТІВ СТАРШИХ КУРСІВ ТА ВИПУСКНИКІВ ЗВО
FULBRIGHT GRADUATE STUDENT PROGRAM: Навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра.

ДЛЯ МОЛОДИХ ВИКЛАДАЧІВ ТА ДОСЛІДНИКІВ
FULBRIGHT FOREIGN LANGUAGE TEACHING ASSISTANT PROGRAM: Стажування з викладання української мови (асистенція американським викладачам) в університетах/коледжах США тривалістю дев’ять місяців.
FULBRIGHT RESEARCH AND DEVELOPMENT PROGRAM: Проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців.

ДЛЯ КАНДИДАТІВ ТА ДОКТОРІВ НАУК, ДОСЛІДНИКІВ ТА ФАХІВЦІВ
FULBRIGHT VISITING SCHOLAR PROGRAM: Проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо тривалістю від трьох до дев’яти місяців.



Детальніше »

Вітаємо з успішним захистом дисертації

9 лютого 2023 р. у Харківській державній академії культури відбувся перший з початку повномасштабного вторгнення рф захист дисертації!
Щиро вітаємо бібліографа бібліотеки ХДАК Марину Олександрівну Шевченко з успішним захистом дисертації “Оцифрування фондів бібліотек України”, поданої на здобуття наукового ступеня доктора філософії з інформаційної, бібліотечної та архівної справи.

Науковий керівник: доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри цифрових комунікацій і інформаційних досліджень ХДАК Кушнаренко Наталя Миколаївна.

Склад разової спеціалізованої вченої ради для проведення захисту дисертації Шевченко Марини Олександрівни:
Голова Ради:
Давидова Ірина Олександрівна, доктор наук із соціальних комунікацій, професор, професор кафедри цифрових комунікацій та інформаційних досліджень Харківської державної академії культури.
Офіційні опоненти:
Кунанець Наталія Едуардівна, доктор наук з соціальних комунікацій, старший науковий співробітник, професор, професор кафедри інформаційних систем та мереж Національного університету «Львівська політехніка»;
Загуменна Віра Вікторівна, кандидат педагогічних наук, професор, професор кафедри арт-менеджменту та івент-технологій Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.
Рецензенти:
Мар’їна Олена Юріївна, доктор наук із соціальних комунікацій, доцент, завідувач кафедри цифрових комунікацій та інформаційних досліджень Харківської державної академії культури;
Кобєлєв Олексій Миколайович, доктор наук із соціальних комунікацій, доцент, професор кафедри цифрових комунікацій та інформаційних досліджень Харківської державної академії культури.

Дякуємо усім причетним за плідну наукову дискусію та незламність у підготовки науково-педагогічних кадрів у складний для Харкова і України воєнний час!


Грамота колективу Харківської державної академії культури




Мережева акція «Зроби пост до Міжнародного Дня безпечного Інтернету!»

Основоположні права людини в Інтернеті
Нормативна база (основні документи, що регулюють дотримання та збереження прав та обов'язків кожної особи в Інтернеті)
Конституція України
Конвенція про кіберзлочинність
Закон України "Про захист персональних даних"
Закон України "Про інформацію"
Закон України "Про захист прав споживачів"
Закон України "Про звернення громадян"
Рекомендації CM/Rec(2014)6 Комітету міністрів Ради Європи державам-членам

Право на доступ до Інтернету та заборона дискримінації - Доступ до Інтернету – це важливий засіб для реалізації вами своїх прав та свобод, а також для участі у демократичних процесах. Саме тому позбавити вас доступу до Інтернету проти вашої волі можуть лише за рішенням суду. В окремих випадках надання послуг може припинятися за умовами договору, але це має відбуватися лише після того, як були вичерпані всі інші засоби. Наприклад, споживачів Інтернету дозволяється відключати від Інтернету у разі несплати за послуги, що їм надаються, але це повинно бути крайньою мірою. Крім того, діти можуть підпадати під обмеження доступу до Інтернету в межах здійснення батьківського контролю за використанням Інтернету залежно від віку та зрілості дитини. Ваш доступ має надаватися за розумну ціну і бути недискримінаційним.
При взаємодії з органами державної влади, провайдерами мережі Інтернет та провайдерами Інтернет-контенту чи послуг, а також з іншими користувачами або групами користувачів, ви не можете бути об’єктом дискримінації за будь-якими ознаками, такими як стать, раса, колір шкіри, мова, релігія або віра, політичні чи інші переконання, національність або соціальне походження, належність до національної меншини, майновий стан, походження чи будь-який інший статус, зокрема, за етнічною приналежністю, віком або сексуальною орієнтацією.

Право на свободу вираження поглядів та інформації - Особа має право шукати, отримувати та поширювати інформацію та ідеї на ваш вибір без будь-якого втручання і незалежно від державних кордонів. Це означає, що: право вільно висловлюватися в інтернеті та мати доступ до інформації, поглядів, висловлювань інших осіб. До них належать як політичні заяви, релігійні переконання, погляди і висловлювання, що сприймаються прихильно або вважаються необразливими, так і такі, що можуть завдавати образу, шокувати або виводити інших осіб зі стану рівноваги.
обмеження можуть накладатися на такі висловлювання, в яких містяться заклики до дискримінації, ненависті або насильства. Такі обмеження мають бути правомірними, цілеспрямованими і запроваджуватися під контролем суду.
право вільно створювати, повторно використовувати і поширювати Інтернет-контент із повагою до права на захист інтелектуальної власності, в тому числі авторського права.
вибирати псевдонім, використання псевдоніма замість справжнього імені. Органи державної влади можуть вдатися до заходів, завдяки яким вашу особу буде відкрито.
органи державної влади зобов’язані поважати і захищати свободу особи на вираження поглядів та свободу інформації. Будь-які обмеження цієї свободи не повинні бути свавільними та мають переслідувати законну мету згідно з вимогами Європейської конвенції про захист прав людини, таку як, зокрема, захист національної безпеки або громадського порядку, охорона здоров’я населення чи моралі, а також відповідати законодавству у сфері прав людини;
Інтернет-провайдер та провайдер Інтернет-контенту і послуг мають корпоративні зобов’язання поважати права особи та забезпечувати механізми розгляду скарг. Водночас, провайдери Інтернет-послуг, такі як соціальні мережі, можуть обмежувати окремі види контенту і поведінку у зв’язку з їхньою політикою щодо контенту. Користувача повинні повідомляти про можливі обмеження для того, щоб особа могла прийняти свідоме рішення щодо користування послугою.

Право на мирні зібрання, об’єднання та участь - Особа має право на мирні зібрання та об’єднання з іншими особами в Інтернеті. На практиці це означає, що: право вільно обирати будь-який сайт, додаток чи будь-яку іншу послугу з метою створення груп, приєднання, мобілізації та участі в будь-якій соціальній групі та об’єднанні незалежно від їхнього офіційного визнання з боку органів державної влади. Право передбачає можливість використовувати Інтернет для реалізації свого права на створення профспілок та приєднання до них;
право на мирний протест в Інтернеті. Однак дії не повинні призводити до блокування, перебоїв у надання послуг та (або) завдавати шкоду майну інших осіб; право вільно користуватися доступними онлайновими можливостями для участі в місцевих, національних і глобальних публічних політичних дебатах, законодавчих ініціативах, контролі за прийняттям рішення, зокрема, право підписувати петиції та брати участь у розробці політики, пов’язаної з управлінням Інтернетом.

Право на приватне життя і захист даних - Особа має право на приватне та сімейне життя в інтернеті, куди входить захист персональних даних і повага до конфіденційності кореспонденції і спілкування. Це означає, що: персональні дані повинні оброблятися лише у передбачених законом випадках або за умови надання згоди. Особі повинні повідомляти про те, які саме персональні дані обробляються та (або) передаються третім сторонам, а також про те, коли, ким та з якою метою здійснюється така обробка.
на особу не повинні поширюватися заходи загального спостереження чи перехоплення інформації. Втручання у приватне життя щодо персональних даних дозволяється лише за виняткових обставин, передбачених законом, наприклад, у разі здійснення кримінального провадження.
право на конфіденційність електронної кореспонденції та спілкування, заборона спостереження та(або) моніторингу.
Користувач повинен бути поінформований про те, що дані можуть оброблятися лише у передбачених законом випадках і за його згоди, яку користувач може надати, наприклад, погодившись з умовами користування Інтернет-послугою.

Право на освіту та право на доступ до знань - Особа має право на освіту, зокрема й право на доступ до знань. Це означає, що: право онлайн-доступу до освітнього, культурного, наукового, навчального та іншого контенту державною мовою. Умови такого доступу можуть передбачати винагороду правовласників за їхню роботу; у частині Інтернет- і медіа грамотності право мати доступ до інтерактивної освіти і знань для того, щоб користуватися своїми правами та свободами в Інтернеті.

Ефективні засоби правового захисту - Особа має право на ефективний засіб правового захисту у разі обмеження або порушення ваших прав і основоположних свобод. Для отримання правового захисту не обов’язково одразу вдаватися до судових засобів. Ефективні засоби правового захисту можна отримати безпосередньо від Інтернет-провайдерів, органів державної влади та(або) національних правозахисних органів. Залежно від порушення ефективним засобом правового захисту може бути розслідування, роз’яснення, відповідь, виправлення, вибачення, поновлення контенту, відновлення доступу та компенсація.

До Дня безпечного Інтернету пропонуємо замислитися над місцем Інтернету у Вашому житті. Проаналізувати свою поведінку та якість комунікації в кіберпросторі. Убезпечити себе та своїх близьких від порушення чи обмеження власних прав і свобод. А також розібратися самим та допомогти іншим у питанні як використовувати Інтернет та соціальні мережі для трансляції якісного контенту, демонстрації проактивної соціально-прийнятної поведінки.
Скористайтеся однією із запропонованих нижче ідей та рекомендаціями щодо змістовного наповнення інформаційного посту у віртуальній соціальній мережі Instagram, Facebook.
● Визначте якусь одну позицію, яку Ви хочете відобразити у своєму пості, відповідно до ваших прав та обов’язків в Інтернеті (детально зазначено в гугл-курсі "Старостат" )
● Поміркуйте, коли ваші права порушують… Чи були Ви жертвою кібер-злочину? Як допомогти та убезпечити інших у кіберпросторі?
● Дія, реакція, взаємодія - який алгоритм дій та реальні поради Ви можете надати іншим учасникам кіберпростору
● Бути собою в Інтернеті - не втрачати власне реальне соціальне "Я" та використовувати Інтернет як помічник та медіатор у процесі налагодження комунікації із реальним соціальним середовищем
● Користуйтеся Інтернетом проактивно і... відповідально - важливо через Інтернет транслювати позитивні ідеї, дії, поведінку та вчинки! Допомагати, привертати увагу на соціальні проблеми, які можна спільно вирішити
● Інкогніто у світі Інтернету - важливо встановлювати дистанції приватності та зберігати свою кібер-ідентичність, аби не постраждати у реалі
● Право бути забутим – видалення цифрового сліду - пам'ятайте, що будь-яка інформація, що потрапила до Інтернету, залишається і там і потрібно багато зусиль докласти для того, аби її звідти видалити.
● Покажіть себе, але не занадто! - Інтернет, як засіб демонстрації себе, спосіб комунікації, однак у безпечному та захищеному кіберпросторі, які ми маємо самі створювати, наповнювати та зберігати.
● Моя і твоя конфіденційність - як зберегти свою безпеку і недоторканність - поміркуйте, чи варто на широкий загал виставляти усі аспекти свого життя, чи все ж таки щось залишити для себе...

Використовуючи ці підказки, щодо "проблеми", яка Вас зачепили і Ви хочете її висвітлити:

зробіть фото, відео чи інший візуальний супровід (фотоколлаж, постер, листівку тощо)
Запишіть кілька слів щодо порушеного Вами питання
Скористайтеся нашими хештегами (скопіюйте до свого посту) та доповніть своїми.
#SID2023#SaferInternetDay#ДеньБезпечногоІнтернету#ДеньБезпечногоІнтернету2023
#ХДАК#СКіМТД#nanulipotomkina#Kharkiv#Харків#Україна#Ukraine#russiaterrorist

Давайте заявляти про себе в усіх спільнотах та каналах зв'язку! Давайте доказувати, що українці незламні на усіх фронтах! Давайте демонструвати, що інтелектуальна еліта ХДАКу може презентувати свою активну позицію в соціальних мережах! Давайте долучатися до заходів Міжнародного значення (як-от День безпечного Інтернету) і вузівського формату, виявляючи свою позицію та силу! Слава Україні


День відкритих дверей кафедри майстерності актора

Посилання на відеоконференцію Google Meet





Міжнародна науково-теоретична конференція молодих учених
«Культура та інформаційне суспільство XXI століття»

20–21 квітня 2023 року відбудеться міжнародна науково-теоретична конференція молодих учених «Культура та інформаційне суспільство XXI століття».

На конференції передбачається обговорення питань за такими напрямами:
1. Культурологія та етнокультурологія
2. Теоретичні та практичні проблеми менеджменту соціокультурної діяльності
3. Актуальні проблеми історії, музеєзнавства та пам’яткознавства
4. Збереження та відновлення психічного благополуччя особистості в сучасних умовах
5. Культура фахової та ділової іншомовної комунікації
6. Українське мовознавство та світова література в контексті міжкультурної комунікації ХХІ століття
7. Філософські, соціально-політичні та правові виміри сучасного суспільства
8. Вокально-хорова культура: традиції та новації
9. Музичне мистецтво: історико-теоретичні та виконавські аспекти
10. Хореографічне мистецтво: історія і сучасність
11. Новітні дослідження в сценічному мистецтві
12. Актуальні проблеми аудіовізуальної культури та мистецтва
13. Інформаційна, бібліотечна, архівна справа в умовах цифрових транс-формацій
14. Інформаційно-документні системи в галузі культури, мистецтва та освіти
15. Сучасні тренди розвитку туристичного бізнесу
16. Схід та Захід у мистецтвознавчих дослідженнях

Просимо надсилати тези доповідей до 19 березня 2023 року на електронні адреси відповідно до обраного дослідницького напряму.
До тез обов’язково додаються: заява-анкета учасника, рецензія від наукового керівника (для студентів, магістрів, аспірантів).



Чекаємо на Ваші тези.

Детальніше »