НОВИНИ

ЖОВТЕНЬ 2021

Конкурс на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників

Харківська державна академія культури оголошує конкурс на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників:
кафедра теорії та історії музики
- завідувач кафедри: вимоги до кандидата: доктор мистецтвознавства, доцент (1 ст. 1 особа)
кафедра режисури
- викладач: вимоги до кандидата: для викладання курсу «основи режисури та майстерності актора» (0,25 ст. 1 особа)
кафедра іноземних мов
- старший викладач: вимоги до кандидата: кандидат педагогічних наук (для викладання курсу «англійська мова за професійним спрямуванням») (1 ст. 1 особа)
- викладач: вимоги до кандидата: для роботи на підготовчому відділенні для іноземних громадян (2 ст. 2 особа)

Термін подання заяв на участь у конкурсі: по 19 листопада 2021 року.

Особи, які беруть участь у конкурсі, подають на ім’я ректора такі документи: заяву, написану власноручно, із відомостями, чинними на час подання заяви; особовий листок з обліку кадрів з фотографією, засвідчений за основним місцем роботи; автобіографію; копії дипломів про повну вищу освіту, науковий ступінь і атестат про присвоєння вченого звання, почесні звання; список наукових праць, засвідчений у встановленому порядку; документ,що засвідчує рівень володіння державною мовою.

Документи надсилати на адресу: 61057, м. Харків–57, Бурсацький узвіз, 4, ХДАК, відділ кадрів.
Телефон для довідок: 731-11-76, 731-37-73.
Примітка: академія житлом не забезпечує.


Грантовий онлайн-конкурс для студентів Харківської державної академії культури

В межах соціального проєкту для студентів «Scholarship в Україні» стартував новий VIII конкурс для здобувачів вищої освіти. Його метою є заохочення та стимулювання здібних українських студентів, а також розвиток і покращення рівня фінансової грамотності і ініціативності у освітян. Також соціальна програма покликана довести, що знання можуть приносити прибуток ще до отримання диплому.

Розмір гранту за перше місце складає 15 000 гривень. Студенти, які займуть 2 та 3 місце,отримають 4 000 і 2 000 грн відповідно.

Для студентів цей конкурс дає можливість оплатити своє навчання, перевірити свої знання, краще пізнати тему обраної професії або спробувати пізнати новий професіональний напрямок.

Прийняти участь у конкурсі можуть студенти:
• громадяни України;
• студенти закладів III-IV рівня акредитації;
• 1-5 курсів (в т.ч. і студенти магістри);
• контрактники та бюджетники денної форми навчання.

Прийняти участь у конкурсі можуть всі студенти, незалежно від фахового напрямку навчання.

Для участі у конкурсі студенту слід написати аналітичну статтю на запропоновану тему та відправити на електронну пошту grant@scholarship.in.ua для її оцінки членами журі. Подати заявку на участь та ознайомитися з умовами конкурсу можна на сторінці грантонадавача:
• І грант - з теми «Промоакційний маркетинг — міф просування чи невід’ємна частина виживання у конкурентній боротьбі на ринку?» детальніше за посиланням https://promocodius.com/ua/konkurs

Кожна робота буде перевірена на плагіат.

Інформацію про те, як проходили попередні конкурси «Scholarship в Україні», можна знайти на сайті проєкту: https://scholarship.in.ua/uk/provedeni-konkursi/.

Контакти для зв'язку
+38(067) 622-62-82
grant@scholarship.in.ua


Висловлюємо глибокі співчуття колегам, рідним та близьким

Колектив Харківської державної академії культури висловлює щирі співчуття з приводу непоправної втрати – передчасної смерті нашої славетної випускниці — директорки Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка, заслуженого працівника культури України, Почесної громадянки міста Харкова Ракитянської Валентини Дмитрівни.

Валентина Дмитрівна була зразком самовідданого служіння бібліотечній справі, висококласним професіоналом, людиною з великої літери. Під її керівництвом Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка перейшла на якісно новий рівень розвитку, який відповідає складним викликам цифровізації глобального комунікаційного та наукового простору. Вона була справжньою душею колективу Бібліотеки та змогла згуртувати його на конструктивну та плідну діяльність на благо усієї Харківщини.

У цей сумний день складаємо наші співчуття колективу Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка. Світла пам’ять про Валентину Дмитрівну завжди житиме в наших серцях.




Майстер-клас Олени Немкович

28 жовтня 2021 р. 13:00
Майстер-клас Олени Немкович - доктора мистецтвознавства, професора, зав. відділу екранно-сценічних мистецтв та культурології ІМФЕ ім. М.Т.Рильського

Посилання на відеоконференцію: https://us02web.zoom.us/j/84905584969?pwd=ZVJ1QjFXaG0rckN1U1U0bDljN3RpQT09
Ідентифікатор конференції: 849 0558 4969
Код доступу: 12345




Творча зустріч з директором кінофестивалю "Молодість" А.Халпахчі

26 жовтня 2021 р. 15:00
Творча зустріч з директором кінофестивалю "Молодість" А.Халпахчі

Посилання на відеоконференцію: https://us02web.zoom.us/j/8646074012?pwd=Rnc1QSt6UERjakl3NXg1cHJCL2JtZz09
Ідентифікатор конференції: 864 607 4012
Код доступу: 12345




Звіт. Майстер-клас аспірантки факультету музичного мистецтва

18 жовтня 2021 р. відбувся майстер-клас аспірантки факультету музичного мистецтва Лу Тунзе, яка працює доцентом Лоянського педагогічного університету Китаю.

Лоянський педагогічний університет є стратегічним партнером Харківської державної академії культури. Метою спільної діяльності закладів вищої освіти України та Китаю є забезпечення інтеграції вищої освіти у світовий науковий та освітній простір, об’єднання й координації зусиль представників академічної спільноти для проведення наукових досліджень, освітньої й методичної роботи, підвищення професійної компетентності здобувачів вищої освіти, науковців та викладачів.

Куратором співпраці з боку Лоянського педагогічного університету є аспірантка Лу Тунзе.

До співпраці також залучені викладачі ЗВО, аспіранти ХДАК, які також навчаються в ХДАК за спеціальністю 025 Музичне мистецтво.

Під час майстер-класу аспіранти з Китаю та України брали активну участь в обговоренні особливостей системи організації вищої музичної освіти Китаю на прикладі Лоянського педагогічного університету, який веде активну участь у наукових проєктах, організації науково-практичних конференцій різного рівня, проведенні вебінарів міжнародного рівня, наукових і методичних семінарів для викладачів та здобувачів вищої освіти.

Презентація у форматі PPTX (5,55 Мб)










Круглий стіл кафедри теорії та історії музики

Запрошуємо академічну спільноту взяти участь у роботі круглого столу "Стратегії та перспективи розвитку освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії з музичного мистецтва", організованого за ініціативою кафедри теорії та історії музики Харківської державної академії культури.

Запрошуємо 19 жовтня 2021 р. о 15:00 представників академічної спільноти, науковців, фахівців-практиків та роботодавців долучитися до роботи круглого столу.

Посилання на відеозустріч: https://us02web.zoom.us/j/81436750457?pwd=eUJVRXlibWVKK1V4eG1TRVp6aW1YQT09
Ідентифікатор конференції: 814 3675 0457
Код доступу: 12345




Зустріч з турецькою делегацією

ХАРКІВСЬКА ДЕРЖАВНА АКАДЕМІЯ КУЛЬТУРИ ТА
УНІВЕРСИТЕТ 9 ВЕРЕСНЯ (ТУРЕЦЬКА РЕСПУБЛІКА)
УКЛАЛИ ДОГОВІР ПРО СПІВПРАЦЮ

05 жовтня 2021 Харківську державну академію культури відвідали представники Університету 9 вересня (Dokuz Eylül Üniversitesi,) з м. Ізмір (Турецька Республіка) – декан факультету образотворчих мистецтв професор Якуб Озтуна та завідувач кафедри графіки професор Фуат Акденізлі.

Під час зустрічі з турецькими колегами йшлося про перспективи розширення співпраці між Харківською державною академією культури та Університетом 9 вересня в галузі культури і мистецтва, увагу було акцентовано на важливості плідної взаємодії між українськими та турецькими закладами вищої освіти, перспективах академічних обмінів для здобувачів вищої освіти та викладачів, реалізації спільних мистецьких і наукових проєктів, участі в міжнародній грантовій діяльності.

У контексті досягнутих домовленостей укладено договір про співпрацю між Харківською державною академією культури та Університетом 9 вересня (Dokuz Eylül Üniversitesi).






Майстер-клас Жоеля Шапрона

Факультет аудіовізуального мистецтва Харківської державної академії культури запрошує на майстер-клас видатного французького кінознавця, провідного фахівця і експерта UniFrance з популяризації та просування французького кіно Жоеля Шапрона.

Майстер клас відбудеться в онлайн-форматі на платформі ZOOM.
Посилання: https://us02web.zoom.us/j/87634134408?pwd=cENOM1BKNnlDS0NIV21GYUVZM28vUT09
Ідентифікатор конференції: 876 3413 4408
Код доступу: 00000