НОВИНИ

ВЕРЕСЕНЬ 2021

Прем’єра повнометражного художнього фільму “Чому я живий” в кінотеатрах України

Шановні студенти! Інформуємо вас, що 4 листопада 2021 року відбудеться прем’єра повнометражного художнього фільму “Чому я живий” в кінотеатрах України, створеного ПрАТ “Одеська кіностудія” за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства з питань кіно. Стрічка висвітлює події, які сталися 80 років тому у період окупації м. Маріуполя. У фільмі відображаються стосунки простих людей, які розгортаються на тлі трагічних історичних подій. Авторами фільму робиться акцент на вічні людські цінності, зокрема дружбу, кохання, взаємоповагу, честь та гідність, які є важливими орієнтирами у житті.





Детальніше »

Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти

Міністерство освіти і науки України за підтримки Google Україна задля розширення можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу організовує безоплатне навчання за курсом «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти», яке відбудеться з 04 по 18 жовтня 2021 року.

Початок курсу о 17:00 04 жовтня 2021 року

Чому будуть вчити: Як організувати ефективну взаємодію між учасниками освітнього процесу за допомогою цифрових інструментів Google, які особливості та переваги Google Workspace for Education, як працювати з обліковим записом закладу вищої освіти на різних пристроях: за допомогою комп’ютера і мобільного пристрою. Як створити та підтримувати персональне інформаційне середовище викладача закладу вищої освіти. Особлива увага буде приділятися організації дистанційного навчання: як підготувати завдання у віртуальних кімнатах, зібрати студентські роботи, залучити до захищених відеозустрічей, організувати автоматичне імпортування оцінок, вести електронні журнали, надсилати звіти для опікунів, формувати звіти для керівництва, використовувати можливості різних пристроїв для захищеного освітнього процесу онлайн.

Перелік додатків, які будуть опрацьовані: Gmail, Google Клас, Google Meet, Google Календар, Google Keep, Google Диск, Google Документи, Google Таблиці, App Sheet, Google Презентації, Google Форми, Google Jamboard, Google Мої карти, знайомство з програмою “Місцевих експертів”, Google Сайти, Google Тренди, Google Академія, Google Групи, Google Сповіщення, Доповнення до об'єктів Google Диску, Google Chrome, Google Довідка, Google Центр безпеки, можливості Google Workspace.

Для участі у курсі необхідно зареєструватися за посиланням. Кількість учасників необмежена. Можуть реєструватися усі бажаючі.

Із детальною програмою курсу та розкладом можна ознайомитися за посиланням.



Детальніше »

Звіт. 40-й Ювілейний Міжнародний Фестиваль «Гайнувські дні церковної музики» (Польща)

З 16 по 19 вересня студенти, викладачі та випускники ХДАК у складі Митрополичого хору Благовіщенського кафедрального собору під орудою доцента кафедри хорового диригування та академічного співу Юлії Воскобойнікової взяли участь у 40-му Ювілейному Міжнародному Фестивалі «Гайнувські дні церковної музики» (Польща). У фінальному турі конкурсу виступили колективи з України, Литви, Сербії, Польщі, які пройшли попередній відбір та були запрошені до очної участі.

Хор Благовіщенського собору виборов 1 премію у номінації міських зарубіжних церковних хорів та отримав високу професійну оцінку журі. До конкурсної програми колективу увійшли не лише зразки світової православної класики, але й твори харківських композиторів Олени Юнек та Василя Борисенко, випускника нашої академії.

Хор був запрошений до участі у двох Гала-концертах фестивалю – у м. Гайнувка та м. Білосток, взяв участь у концерті народних пісень, а також заспівав Божественну Літургію у храмі Різдва Христового у м. Грудек, де отримав щиру подяку від парафіян, а також представників мерії.





















Про продовження адаптивного карантину з метою запобігання
поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19




Всеукраїнський студентський конкурс бізнес-проєктів "Бізнес-трамплін"




Міжнародна наукова конференція
«Культурологія та соціальні комунікації: інноваційні стратегії розвитку»

18-19 листопада 2021 року відбудеться міжнародна наукова конференція «Культурологія та соціальні комунікації: інноваційні стратегії розвитку».

Наукові напрями конференції:
1. Методологічні та теоретичні проблеми культурології і соціальних комунікацій
2. Українська та світова культури в умовах цивілізаційної динаміки
3. Філософські, соціально-політичні та правові виміри сучасної культури
4. Актуальні проблеми історії музеєзнавства та пам’яткознавства
5. Історико-культурні та соціально-економічні виміри в туризмі
6. Соціально-психологічні фактори та умови психічного благополуччя людини
7. Документно-комунікаційні структури суспільства: теорії, стратегії, інновації
8. Інформаційно-комунікаційні технології глобального соціокультурного простору
9. Театральне мистецтво в сучасному науковому дискурсі
10. Теоретичні та прикладні проблеми розвитку аудіовізуального мистецтва та виробництва
11. Сучасні стратегії та моделі соціокультурної діяльності
12. Мова та література в контексті геокультурних змін
13. Музичне мистецтво в часопросторі культури: минуле та сучасність
14.Хорове мистецтво у крос-культурному просторі
15. Світові та національні тенденції хореографічного мистецтва: минуле та сучасність
16. Сходознавчі студії

Відповідно до тематики конференції просимо надсилати тези доповідей та копію квитанції про оплату до 18 жовтня 2021 року на електронну адресу rvv2000k@ukr.net.

Детальніше »

Запрошуємо на міжнародний майстер-клас!

Факультет аудіовізуального мистецтва Харківської державної академії культури запрошує на майстер-клас видатного режисера-документаліста, сценариста, кінопродюсера ВІТАЛІЯ ВСЕВОЛОДОВИЧА МАНСЬКОГО (Латвія, Рига).
Дата і час проведення: 22 вересня 9:00 (за київським часом)

Відеозустріч ZOOM за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/89581709835?pwd=akZaNFdDQWMzbC9JKzFVckRFYWRvQT09
або вхід за ідентифікатором: 895 8170 9835
Код доступу: 220921




Звіт. «Мистецтво об’єднує молодь»

Студенти Харківської державної академії культури факультету аудіовізуального мистецтва взяли участь у традиційній акції - «Мистецтво об’єднує молодь», яку вшосте провели у Харкові 17 вересня 2021 року.

Метою заходу було об’єднання молоді для культурного збагачення. Акція відбулась за ініціативи Харківського університетського консорціуму, Ради ректорів закладів вищої освіти області та за підтримки Харківської обласної державної адміністрації.

На центральній площі міста – майдані Свободи – зібралися студенти всіх вищих навчальних закладів Харкова, курсанти Національної Академії Національної гвардії України аби надихнутися музикою молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», солістів Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка, випускників та студентів-лауреатів міжнародних конкурсів та фестивалів Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського.

«Особливість цього заходу в тому, що музика зрозуміла всім. В такий важкий час, сьогодні, коли треба чимось надихатися, давати нам надію, таку роль виконує музика. Вона рятує від песимізму, розчарування», - вважає президент Харківського університетського консорціуму, професор Людмила Бєлова.

Студенти факультету Аудіовізуального мистецтва Харківської державної академії культури на цьому заході стали не лише слухачами, а й виконували свою професійну задачу – у якості практики готували матеріали про захід для сайту Національної гвардії України.

«В мене емоції перехоплюють подих, це місце неймовірних зустрічей, гарної музики, позитивних людей, а найголовніше що сюди хочеться потрапити ще раз», - розповіла студентка 3 курсу кафедри телерепортерської майстерності факультету аудіовізуального мистецтва Анна Стреляна.

«Я вважаю, що такі заходи розвивають інтелектуально. Майбутній офіцер повинен знати, що відбувається у світі, багато читати, слухати музику, брати участь у культурних заходах. Ми раді, що маємо можливість відпочивати й культурно розвиватися. Неймовірно сподобався концерт, дякую за емоції», ­– зазначив курсант НАНГУ Михайло Зарицький.

«Концерт дуже сподобався, багато дізнався нового про Українську культуру» (Унлю Ресул, слухач ПВ)

«Вперше відвідав концерт в Харкові, я у захваті, чекаю наступного концерту» (Саврат Мехмет Емін, слухач ПВ)

«Дуже гарний концерт!» (Алич Мустафа, слухач ПВ)

«Насолодився чарівною музикою на концерті» (Багиш Біргюл, слухач ПВ)

Одним із організаторів акції є Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Слід зазначити, що зв’язок між ХНУ ім. Каразіна, Харківською державної академією культури та Національно. Гвардією України дуже тісний та має 5-річний досвід. Наприклад, студенти кафедри телерепортерської майстерності вже давно мають право проходити практику у прес-службах військових частин НГУ, де готують нариси, репортажі про службу військових. А студенти музичного факультету ХДАК є постійними організаторами шефських концертних програм для строковиків-гвардійців. Навіть під час літніх канікул студенти кафедри естрадного співу дали близько 10 полуторагодинних концертів у навчальному центрі Національної академії НГУ та у військових частинах.

«Ми пишаємося Харківським освітнім центром, різноманіттям закладами вищої освіти, і нам здалося, що дуже красиво і правильно, щоб відбувалася комунікація між різними закладами освіти. Університет, спільно з Харківською державною академією культури, спільно з Національною Гвардією України, показує і дає суспільству зовсім нові незвичні проекти, які, я впевнений, принесуть користь нашому суспільству і нашій країні»,-запевнив проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Анатолій Бабічев.

Зазначимо, саме Харківська державна академія культури разом з Харківським національним університетом мистецтв були першими, хто відгукнувся на пропозицію Харківської обласної державної адміністрації, Ради ректорів Харкіської області та Університетського консорціуму щодо підготовки заходів до Дня Захисників України. Організатори свята не розкривають секретів, втім вже відомо, що воно відбудеться в самому престижному залі Харкова, а сценарій для нього довірили готувати завідувачу кафедри режисури, заслуженому діячу мистецтв України, професору Сергію Гордєєву та доценту кафедри, кандидату мистецтвознавства, заслуженому працівнику культури України Вікторії Бугайовій. Тож, вже в жовтні студенти та викладачі Харківської державної академії культури – співаки та хореографи, актори та режисери - подарують військовослужбовцям Національної гвардії України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонникам сучасну та яскраву концертну програму, на яку будуть запрошені курсанти, хлопці-строковики, родини загиблих, учні військових ліцеїв Харківщини, ректори всіх вищих навчальних закладів, творча та наукова інтелігенція міста.

Що ж стосується сьогоднішньої програми, яку підготували музиканти молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», то кожна нота, кожен акорд, кожен інтервал стали дотиком до душі усіх присутніх на акції.












Звіт. Всеукраїнська конференція
«Місце Барської кераміки у гончарній спадщині України» (місто Бар, Вінницька область)

12 вересня 2021 року за партнерства Харківської державної академії культури було проведено Всеукраїнську конференцію з міжнародною участю «Місце Барської кераміки у гончарній спадщині України» (місто Бар, Вінницька область). Вона відбулася в рамках проєкту «Відродження традицій Барської кераміки v.2.0», розробленого в рамках співпраці співробітників ХДАК та ГО «Барський МХАТ» і реалізованого за грантової підтримки Українського Культурного Фонду. Окрім конференції, в межах проєкту було проведено експедиції з пошуку та фотографування автентичних зразків продукції барських гончарів, розроблено портфель сувенірно-навчальної продукції, а в жовтні передбачено запуск тримовного віртуального музею Барської кераміки, пілотна версія якого презентувалася в рамках конференції.

Представницький науковий форум об’єднав провідних українських дослідників кераміки Поділля, відомих істориків, краєзнавців і практиків (52 автори подали 42 доповіді). Як відзначив учасник заходу, завідувач кафедри історії України Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, доктор історичних наук, академік НАН ВО України, почесний краєзнавець України Анатолій Філінюк «конференція стала важливим історіографічним фактом наукового життя не лише Бару, Поділля, а й усієї України!».
















"Молодь говорить" - захід для молоді




Зустріч з інспекторами Управління патрульної поліції в Харківській області

20 вересня о 14.00 у великій актовій залі ХДАК відбудеться зустріч з інспекторами Управління патрульної поліції в Харківській області. Запрошуються представники Студентського самоврядування: старости груп, представники Студентських рад факультетів та Студентської ради ХДАК, а також голови Студентських рад гуртожитків. Зустріч спрямована на роз’яснення чинного законодавства та попередження протиправної поведінки у студентському середовищі.


Школа педагогічної майстерності




Обласний літературний конкурс ім.О.С.Масельського




Активізація донорського руху






Пропозиція про співпрацю


Про використання електронних документів





Посилання на Додаток


Міжнародний круглий стіл


Посилання на відеозустріч: https://us02web.zoom.us/j/89968430279?pwd=NXZnaktwdytxRHlFYXZXeThSdGx3dz09
Код доступу: 28092021


Зустріч із начальником військової кафедри Національної академії Національної гвардії України

Запрошуємо всіх здобувачів ХДАК на зустріч із начальником військової кафедри Національної академії Національної гвардії України полковником Ігорем Радченко.
Зустріч спрямована на те, щоб ознайомити здобувачів ХДАК з чудовою можливістю отримати звання молодшого лейтенанта запасу Національної гвардії України.
Навчання буде проходити по суботах без відриву від навчання в ХДАК.
Напрям навчання пов'язаний зі спорідненою для нашої Академією сферою культури – комунікація, психологія, правова культура.
Строк навчання – 2 роки
Вартість 15000 грн.
Навчатися можуть як хлопці, так і дівчата які завершили навчання на 2, 3, 4 курсах або навчаються в магістратурі.
Місце і час зустрічі: 9 вересня 2021 р. 14:00, вул. Конторська, 1
факультет аудіовізуального мистецтва Харківської державної академії культури
Запрошуємо всіх бажаючих!



Вебінар «Від студентського проєкту до українського єдинорога»


07 вересня 2021 року о 15:00 у форматі online відбудеться вебінар «Від студентського проєкту до українського єдинорога». Участь у вебінарі безкоштовна за умови попередньої реєстрації за посиланням: https://form.typeform.com/to/uWWZ2Qtl.

Вебінар проводитиметься: організаторами конкурсу стартапів IT_EUREKA, Міністерством освіти і науки України, інкубатором стартапів Sigma Software Labs, ІТ-консалтинговою компанією Sigma Software.

Більше інформації про вебінар ви можете знайти за посиланням: https://www.facebook.com/events/697609061639871.

Детальніше »

Всеукраїнська науково-практична конференція "Сучасні дослідження культури і мистецтва"

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (Сєвєродонецьк) запрошує взяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасні дослідження культури і мистецтва», яка відбудеться 25-26 листопада 2021 р. у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59-А, ауд. 324 (Головний корпус СНУ ім. В. Даля).

Планується робота за такими напрямами:
1. Теорія та історія культури.
2. Історія та філософія мистецтва.
3. Філософія культури.
4. Релігієзнавча культурологія.
5. Культурологічна регіоніка.
6. Мистецтво в контексті культури.
7. Інформаційно-діяльнісний аспект культури.
8. Психологія мистецтва.
9. Культура і мистецтво як сфери практичної діяльності.
10. Викладання культурологічних дисциплін, навчання мистецтву: теорія і практика.

Форма участі в конференції – дистанційна (виступ з використанням платформи ZOOM)

Детальніше »

Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину


Детальніше »