НОВИНИ

ЧЕРВЕНЬ 2023

Вітаємо з Днем Конституції України!



Бути українцем – це боротися за свободу, стояти зі зброєю на захисті демократичного світу, поважати права та дотримуватися зобов'язань. Зараз українці виконують найголовніший свій обов'язок, визначений Конституцією - захист Батьківщини. Віримо у нашу Перемогу, мирне небо і процвітання нашої землі. СЛАВА УКРАЇНІ!!!


Сучасне французьке кіно: афект, перцепт, концепт




Засідання вченої ради




Фестиваль аудіовізуального мистецтва "GOLDEN FRAME 2023"





"Інтимний щоденник" Пітера Грінуея: постмодерністичні візії




Вплив прийомів живопису на кінокомпозицію




Творча зустріч з Віктором Андрієнком




Екстцентрики у кіно та на телебаченні




Вистава "Згадайка"



22 червня 2023 р. у великій залі Харківської державної академії культури відбулась вистава "Згадайка" про війну "Театру Між Трьох Колон" - незалежного київського театру, що 4 роки тому розпочав свою роботу на Львівській площі, 14.



Актори відзначають: Ми "Театр Між Трьох Колон" і коли 24 лютого здригнулась вся Україна, ми відклали весь репертуар в сторону. А коли Київську область звільнили, то не повертались до нього, бо було що розповісти. "Згадайка" - це вистава-колаж епізодів, побачених і прожитих кожним із нас. І ця вистава щодня дихає актуальними подіями, адже війна іще не закінчена. Ми в свою чергу докладаємо зусиль, щоб нарешті була написана фінальна сцена, в якій путіну відітнуть голову. Тому моральна підтримка тилу і матеріальна підтримка бійців на передовій — наша основна мета. В основу вистави лягли події, що відбувалися з 24 лютого 2022 року по всій території України. Вистава повністю адаптована до показу під час військового стану і відповідає вимогам техніки безпеки, адже покази передбачаються без використання електрики та додаткового технічного забезпечення у підвальних приміщеннях, бомбосховищах і будь-яких інших безпечних місцях. Тривалість показу – 1 година. Вистава камерна і не передбачає великої кількості глядачів”.




Дізнатися більше про виставу та "Театр Між Трьох Колон" можна за покликанням:



Дія. Цифрова освіта



Дія.Освіта — це наступний етап еволюції проєкту Дія.Цифрова освіта. Він стартував у 2020-му і був зосереджений на цифровій грамотності та цифрових навичках.
За даними дослідження 2021 р., після запуску Дія.Цифрова освіта понад 2,5 млн людей з початковими цифровими навичками або їх відсутністю покращили свій рівень.
Тепер велика мета Дія.Освіта — зробити прорив не тільки у цифрових знаннях, а й загалом у навичках та вміннях, актуальних у сучасному світі. З метою надання допомоги громадянам здобути знання й розвинути навички з ініціативи Міністерства цифрової трансформації за підтримки Goоgle.оrg та Фонду Східна Європа у травні 2023 року оновлено Дія.Освіта.



Веб-портал цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта» має офіційну адресу в Інтернеті – osvita.diia.gov.ua та користування освітніми та інформаційними ресурсами, електронними підручниками,мультимедійними навчальними матеріалами (аудіо- та відеоматеріалами тощо, які відтворюються за допомогою електронних засобів) та іншими навчальними ресурсами (далі - освітні матеріали), що розміщені на Веб-порталі цифрової освіти, є безоплатним.
Веб-портал цифрової освіти призначений для реалізації права кожного на якісну та доступну освіту шляхом забезпечення створення можливості дистанційного навчання через Інтернет. Це освітні серіали, що дозволяють українцям відкрити нові кар’єрні можливості та зробити перший крок до нової професії. Користувач Дія.Освіта може створити персональну траєкторію навчання, вибравши ті навички, які цікавлять найбільше, щоб отримати персоналізовані освітні серіали.
Для тих, хто ще не визначився з пріоритетами, доступний тест для пошуку професії – на основі відповідей користувачу будуть запропоновані рекомендації щодо навчання та перелік актуальних вакансій. Тематика освітніх серіалів надзвичайно широка – від дата-аналітика до баристи, від таргетолога до пекаря, від тестувальника програмного забезпечення до пакувальника. Пріоритет на професіях, що мають попит на ринку праці. Також на Дія.Освіта можна переглядати освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки. Усі вони є безоплатними та доступними всім охочим. І завжди такими залишатимуться.



Перелік серіалів, які під час війни мають особливо вагоме значення:

1. Освітні продукти для ВПО: https://osvita.diia.gov.ua/catalog/appointment/for-ipds

2. Освітні продукти для держслужбовців: https://osvita.diia.gov.ua/catalog/appointment/for-civil-servants

3. Профорієнтаційний тест: https://osvita.diia.gov.ua/career-quiz-start


Фестиваль Аудіовізуального мистецтва "Golden Frame - 2023"




День відкритих дверей факультету Музичного мистецтва



Шановні абітурієнти! Факультет музичного мистецтва Харківської державної академії культури запрошує вас на "День відкритих дверей" 17 червня 2023 року о 12.00.

Посилання на зустріч: https://us02web.zoom.us/j/5839042248...

Ідентифікатор конференції: 583 904 2248
Код доступу: 1111


Виступ славетного колективу ХДАК – інструментального тріо «ЦимБанДо»
в ТРЦ «Нікольський»



30 травня 2023 рокуна творчу зустріч запросив своїх шанувальників славетний колектив Харківської державної академії культури – інструментальне тріо «ЦимБанДо» у складі Лауреатів чисельних конкурсів та фестивалів музичного мистецтва, викладачів кафедри народних інструментів ХДАК – Надії Мельник (бандура), Олександри Савицької (цимбали) та Костянтина Хітушко (кобза контрабас). Концерт відбувся на -3 поверсі ТРЦ «Нікольський».



Програма концерту включала в себе твори сучасних українських композиторів та авторські інструментальні інтерпретації відомих українських пісень: 1. О. Гончарук «Карпати»; 2. Denean «Flowers of the Sea»; 3. В. Паляниця «Веснянка»; 4. Муз. В. Івасюка, слова І. Рубець, аранж. «ЦимБанДо» Музично-літературна композиція «Це моя земля»; 5. Муз. В. Дмитренка, сл. Л. Костенко Музично-літературна композиція «Люди, будьте взаємно красивими…», аранжування «ЦимБанДо»; 6. «Присвята Робі Лакатошу» в аранж. «ЦимБанДо»; 7. О. Савицька «Українські гулянки»; 8. Муз. В. Меладзе «Квітка-душа» в аранж. «ЦимБанДо»; 9. А. Калінкін, аранж. «ЦимБанДо» «Щоб у нашіх ворогів»; 10. Муз. С. Вакарчука «Коли настане день…», аранж. «ЦимБанДо».



Також, у рамках проведення вступної кампанії 2023 р., усі присутні мали змогу познайомитись з профорієнтаційними матеріалами ХДАК, які представили проректор з науково-педагогічної та профорієнтаційної роботи, кандидат культурології Марина Олександрівна Жигайло, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, доктор педагогічних наук, доцент Олена Миколаївна Білик, декан факультету музичного мистецтва, заслужений діяч мистецтв України, професор Тетяна В'ячеславівна Большакова, заступник декана факультету музичного мистецтва, кандидат мистецтвознавства Галина Миколаївна Бреславець, декан факультету аудіовізуального мистецтва, кандидат мистецтвознавства, доцент Наталія Віталіївна Мархайчук, заступник декана факультету аудіовізуального мистецтва, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Косачова Ольга Олександрівна, викладач кафедри мистецтвознавства Марина Василівна Конєва, декан факультету соціальних комунікацій і музейно-туристичної діяльності, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Наталя Анатоліївна Коржик, заступник декана факультету соціальних комунікацій і музейно-туристичної діяльності Потьомкіна Нанулі Зурабівна, старший викладач кафедри туристичного бізнесу Шумлянська Наталя Володимирівна та здобувачі вищої освіти ХДАК.


Музичні прем’єри ХДАК

У часи повномасштабної війни РФ проти України одним із потужних засобів підтримки, єдності та незламності українського народу була і є пісня. Нещодавно викладачі Харківської державної академії культури подарували нашим співвітчизникам дві музичні прем’єри:

«То не вітер віє» - музика Ігоря ГАЙДЕНКА, вірші Володимира СОСЮРИ, виконує академічний хор здобувачів освіти ХДАК.
Художній керівник та головний диригент – В’ячеслав БОЙКО;
Хормейстери – Кристина ДОНЦОВА-ПУШЕНКО, Максим ЖДАНОВ;
Концертмейстер – Галина ЗУБ;
Монтаж – Юрій МАРТИНЕНКО.

Покликання для перегляду: https://drive.google.com/file/d/1ctD3lLgvMLXYUg_xMYSL07fllO0eGa-p/view?usp=sharing



«Щоби була просто весна» – слова та музика Світлани МАНЬКО, аранжування та зведення Дмитра КАЛЬЧЕНКА, кліпмейкер Олександр БЕЗКРОВНИЙ. Виконують викладачі кафедри естрадного та народного співу ХДАК: Світлана МАНЬКО, Людмила КУДРИЧ, Артем ВЕРЕЩАКА та Валентина ЗАХАРОВА.

Покликання для перегляду: https://youtu.be/kXtH8HHUIwA



Вітаємо наших митців з чудовими прем’єрами!! Пишаємося їх талантами та патріотизмом!!!

СЛАВА УКРАЇНІ!


Почесна грамота студентці Дарині Мальцевій від Богодухівської районної ради



Вітаємо студентку факультету сценічного мистецтва Мальцеву Дарину Володимирівну з отриманням Почесної грамоти від Богодухівської районної ради за активну волонтерську діяльність, вагомий внесок та підтримку розбудови і оснащення Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони, дієву допомогу жителям Харківщини під час війни, небайдужість, свідому громадянську позицію, ініціативність та палку відданість українській державі у цей надзвичайно важкий час.


Відео-версія благодійного концерту
на підтримку військових - ХДАК АРТПРОЄКТ «Разом переможемо»



До Вашої уваги покликання на відео-версію благодійного концерту на підтримку військових - ХДАК АРТПРОЄКТ «Разом переможемо». Для усіх, хто не зміг бути присутнім, але розділяє з нами тверду віру в силу мистецтва, єдності та незламності українців. Разом рухаємо культурно-освітній фронт, разом допомагаємо державі та військовим, разом перемагаємо!



Благодійний концерт «Пісня буде поміж нами»



30 травня 2023 р. в Музичному клубі «Харківський Орфей» при Харківській спеціалізованій музично-театральній бібліотеці імені К.С. Станіславського відбувся благодійний концерт «Пісня буде поміж нами». В концертній програмі звучали твори українських композиторів та поетів. Виступали на цьому концерті викладачі факультету музичного мистецтва Харківської державної академії культури:
* Вокал – Гіголаєва-Юрченко Вікторія Олександрівна – старший викладач кафедри хорового диригування та академічного співу, кандидат мистецтвознавства, лауреат багатьох міжнародних та національних фестивалів і конкурсів;
* Партія фортепіано – Скляров Олександр Давидович – завідувач кафедри фортепіано, Заслужений діяч мистецтв України, професор;
* Ведуча, художнє слово – Логінова Тетяна Олександрівна – завідувач кафедри телерепортерської майстерності, Заслужений працівник культури України.



На знак визнання високого професіоналізму та майстерності викладачів факультету музичного мистецтва у проведенні цього благодійного концерту, Правління Громадської організації «Харківська обласна організація ветеранів України (об’єднана)» надіслало до Харківської державної академії культури офіційного листа із словами вдячності.




АРТПРОЄКТ «Разом переможемо»



07 червня 2023 р. Харківська державна академія культури за підтримки КЗ «Обласний організаційно-методичний театрально-концертний цент» (співорганізатор БО БФ «Жар-Птиця») провела благодійний концерт на підтримку військових ХДАК АРТПРОЄКТ «Разом переможемо».
Авторкою ідеї та художньою керівницею стала в.о. ректора Харківської державної академії культури докторка мистецтвознавства, доцентка Наталія РЯБУХА.



Концерт втілили у життя: головний режисер: кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри режисури ХДАК Роман НАБОКОВ; сценарна група: письменниця, сценаристка, драматургиня, випускниця школи драматургії та сценарної майстерності «Сценарист UA» Лариса БОРОДІНА-МАКОВОЗ, викладач кафедри режисури ХДАК, лауреат міжнародних фестивалів Ігор СІКАЛОВ; помічниця режисера: старший викладач кафедри режисури ХДАК Марина ОСТРОВСЬКА; постановочна група: здобувачі освіти каф. режисури ХДАК; викладач кафедри режисури ХДАК, лауреат міжнародних фестивалів Ігор СІКАЛОВ та випускниця факультету сценічного мистецтва Євгенія МУЛЕНКО; керівники проєкту: заслужений діяч мистецтв України, доцент, декан факультету сценічного мистецтва ХДАК Ігор БОРИС, заслужена діячка мистецтв України, професорка, деканеса факультету музичного мистецтва Тетяна БОЛЬШАКОВА, кандидатка мистецтвознавства, деканеса факультету хореографічного мистецтва Ірина МОСТОВА та кандидатка мистецтвознавства, доцентка, деканеса факультету аудіовізуального мистецтва Наталія МАРХАЙЧУК.



У фойє гостей зустрічав ансамбль народних інструментів «Імпровіз» ХОПДЮТ у складі випускників каф. народних інструментів ХДАК різних років. Гості заходу мали змогу ознайомитись з інформацією щодо спеціальностей, за якими здійснюється підготовка в ХДАК, та переглянути фото-інсталяцію «UA: миті життя». Організаторками фото-інсталяції стали кандидатка культурології, проректорка з науково-педагогічної та профорієнтаційної роботи Марина ЖИГАЙЛО та кандидатка мистецтвознавства, доцентка, деканеса факультету аудіовізуального мистецтва Наталія МАРХАЙЧУК.



З пісенними та хореографічними номерами виступили:
• Слова і музика Олега Скрипки «Країна мрій». Виконали лауреати міжнар. та всеукр. конкурсів і фестивалів народного мистецтва Галина БРЕСЛАВЕЦЬ, фольклористичний гурт «ФАРБИ» (художня керівниця – старш. викл. каф. естрадного та народного співу Галина БРЕСЛАВЕЦЬ) та артисти театру народного танцю «Заповіт» (художні керівники – народний артист України, професор Борис КОЛНОГУЗЕНКО та заслужена працівниця культури України, доцентка Каріна ОСТРОВСЬКА);
• Слова Роксоляни Сироти (Roxolana), музика Михайла Гайдая «Світло». Виконала випускниця каф. естрадного вокалу, лауреатка міжнар. та всеукр. конкурсів Марія ПАНГА;
• Хореографічна композиція «Святковий вальс». Виконав ансамбль бального танцю «Креатив». Художні керівники – викл. каф. сучасної та бальної хореографії Інесса ЖУК і Вадим МЕЛІХОВ;
• Слова і музика Світлани Манько «Щоби була просто весна». Виконали заслужена артистка України Людмила КУДРИЧ, старш. викл. Світлана МАНЬКО, Артем ВЕРЕЩАКА та випускники і здобувачі освіти каф. естрадного та народного співу;
• Музика Doris Day «Perhaps, perhaps, perhaps». Виконала лауреатка І-их премій міжнар. та всеукр. фестивалів Тетяна СЕЛЕМЕНТЬЕВА (скрипка) (викладачка – заслужена діячка мистецтв України Інна СТАШЕВСЬКА) та ансамбль бального танцю «Креатив» (художні керівники – викл. каф. сучасної та бальної хореографії Інесса ЖУК і Вадим МЕЛІХОВ);
• Слова Андрія Демиденка, музика Олексія Семенова «Звучи, рідна мово!». Виконала старш. викл. каф. естрадного та народного співу, лауреатка міжнар. та всеукр. конкурсів і фестивалів народного мистецтва Юлія КАРЧОВА;
• Хореографічна композиція «Український святковий». Виконали артисти театру народного танцю «Заповіт». Художні керівники – народний артист України, професор Борис КОЛНОГУЗЕНКО та заслужена працівниця культури України, доцентка Каріна ОСТРОВСЬКА;
• Слова Бориса Палійчука, музика Ігоря Шамо «Місто спить»; слова Миколи Юрійчука, музика Василя Михайлюка «Черемшина». Виконали лауреати міжнар. конкурсів і фестивалів, старш. викл. каф. хорового диригування та академічного співу Вікторія ГІГОЛАЄВА-ЮРЧЕНКО (вокал) та заслужений діяч мистецтв України, професор, зав. каф. фортепіано Олександр СКЛЯРОВ (фортепіано);
• Українська народна пісня «Соловею-канарею». Виконав фольклористичний гурт «ФАРБИ». Художня керівниця – старш. викл. каф. естрадного та народного співу Галина БРЕСЛАВЕЦЬ;
• Надія Мельник. Концертна п'єса на тему української народної пісні «Ой гоп, в нашій хаті». Виконала володарка гран-прі, лауреатка І-их премій конкурсів та фестивалів, здобувачка освіти 3 курсу каф. народних інструментів Галина ЯСЬКО (бандура);
• Український народно-сценічний танець «Козачок». Виконали артисти театру народного танцю «Заповіт». Художні керівники – народний артист України, професор Борис КОЛНОГУЗЕНКО та заслужена працівниця культури України, доцентка Каріна ОСТРОВСЬКА;
• Музика Володимира Івасюка, слова Ірини Рубець, музично-літературна композиція в аранжуванні «ЦимБанДо» «Це моя земля». Музична версія фантазії Анатолія Калінкіна в аранжуванні Олександри Савицької і Надії Мельник «Щоб у наших ворогів!!!». Музика Святослава Вакарчука «Коли настане день…». Виконало інструментальне тріо «ЦимБанДо» у складі: Олександри САВИЦЬКОЇ (цимбали), Надії МЕЛЬНИК (бандура), Костянтина ХІТУШКА (кобза-контрабас);
• Музика і слова народні «Парова машина». Виконали Галина Бреславець, Юлія Карчова та фольклористичний гурт «Фарби» у супроводі інструментального тріо «ЦимБанДо»;
• Слова і музика Юлії Фурдуй «Янголи». Виконав випускник каф. майстерності актора Артем КОЧЕРГІН;
• Слова і музика Світлани Тарабарової «Повертайся живим». Виконав народний вокальний гурт «Душа» у складі випускниць каф. естрадного та народного співу;
• «Hang your lights» – уривок з мюзиклу «HOTEL “57”: секстет колишніх». Виконали актори незалежного музичного театру «057». Керівниця та режисерка – випускниця факультету сценічного мистецтва Олександра БЛІНКОВА;
• Хореографічна композиція «Танго». Виконав ансамбль бального танцю «Креатив». Художні керівники – викл. каф. сучасної та бальної хореографії Інесса ЖУК і Вадим МЕЛІХОВ;
• Слова і музика українського гурту С.К.А.Й. «Подаруй світло». Виконав старш. викл. каф. естрадного та народного співу Артем ВЕРЕЩАКА;
• Слова і музика Світлани Манько «Буде жити завжди Україна». Виконали викладачі, випускники та здобувачі освіти каф. естрадного та народного співу.



Благодійний концерт на підтримку військових ХДАК АРТПРОЄКТ висвітлено в об'єктиві міських засобів масової інформації, зокрема Харківських вістей (покликання:https://www.youtube.com/watch?v=HDrlKMpMI6o).

Концерт подарував справжню насолоду, номери викликали вир емоцій від грайливо-жартівливого настрою до сліз. Це й не дивно, адже зараз кожен українець та українка відчуває, що наша сила в людяності, незламності та єдності. Разом рухаємо культурно-освітній фронт, разом допомагаємо державі та військовим, разом перемагаємо!



СЛАВА УКРАЇНІ!


Творча зустріч зі студентами та викладачами кафедри майстерності актора



Факультет сценічного мистецтва запрошує усіх бажаючих на творчу зустріч зі студентами та викладачами кафедри майстерності актора Харківської державної академії культури.
17 червня об 11:00.
ТРЦ "Нікольський" мінус 3й поверх.


Чим займається уповноважений Верховної Ради України з прав людини









День відкритих дверей кафедри майстерності актора



ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ!

Кафедра майстерності актора та факультет сценічного мистецтва Харківської державної академії культури запрошує вас на День відкритих дверей для освітньої програми «Акторське мистецтво драматичного театру і кіно», який відбудеться 11 та 18 червня 2023 р. о 12.00 в режимі online за допомогою Google Meet.
Відеоконференцію буде проводити декан факультету сценічного мистецтва Ігор Олександрович Борис.

Посилання на відеоконференцію Google Meet: https://meet.google.com/auu-idaj-gcd


День відкритих дверей
із новою спеціалізацією «Акторське мистецтво музично-драматичного театру»



ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ!

Вперше в Україні факультет сценічного мистецтва Харківської державної академії культури проводить набір акторів для майбутньої роботи в мюзиклах, рок-операх та сучасних шоу-програмах. Запрошуємо вас на День відкритих дверей на ознайомлення із новою спеціалізацією (освітньою програмою) «Акторське мистецтво музично-драматичного театру», який відбудеться 11, 18 та 25 червня 2023 р. о 13.00 в режимі online за допомогою Google Meet.
Відеоконференцію буде проводити декан факультету сценічного мистецтва Ігор Олександрович Борис.

Посилання на відеоконференцію Google Meet: https://meet.google.com/auu-idaj-gcd


Щотижнева зустріч з викладачами спеціальності «Сценічне мистецтво»



Шановні абітурієнти, майбутні бакалаври та магістри зі спеціальності «Сценічне мистецтво». Кафедра режисури запрошує тебе 04.06.2023 о 12.00 на щотижневу зустріч з викладачами.
Як гарно записати творчий конкурс?
Як написати сценарний план?
Як переконливо та грамотно написати мотиваційний лист?
Все це розкажуть вам старший викладач кафедри режисури Марина ОСТРОВСЬКА, викладач кафедри режисури Ігор СІКАЛОВ та доцент кафедри режисури, кандидат мистецтвознавства Роман НАБОКОВ.

Зустріч за посиланням: https://meet.google.com/ayc-rymx-sud

Наш телеграм: https://t.me/hdakshow2023


День відкритих дверей факультету музичного мистецтва



ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ!

Факультет музичного мистецтва Харківської державної академії культури запрошує вас на "День відкритих дверей" 03 червня 2023 року о 12.00.

Посилання на зустріч: https://us02web.zoom.us/j/5839042248?pwd=NXZFdmJSem9kTllLR2ErQTFyMExzQT09

Ідентифікатор конференції: 583 904 2248
Код доступу: 1111


Онлайн-концерт інструментального тріо «ЦимБанДо»
«А ми і не знали, що так її любимо…»



17 травня 2023 р. у великій залі Харківської державної академії культури відбувся концерт інструментального тріо «ЦимБанДо» під назвою «А ми і не знали, що так її любимо…», який також транслювався наживо на конференції в Zoom.



Інструментальне тріо «ЦимБанДо» виступало у складі лауреатів міжнародних конкурсів – викладачів кафедри народних інструментів: Олександри Савицької (цимбали), Надії Мельник (бандура) та Костянтина Хітушко (кобза контрабас). Окрім того, запрошеними гостями, які також взяли учать в концертній програмі, були викладачі факультету музичного мистецтва: Галина Бреславець, Юлія Карчова та фольклористичний гурт «Фарби». У концертній програмі виступили студенти академії: Тетяна Селеменова (скрипка) – здобувачка 4-го курсу кафедри оркестрових інструментів, клас професора Інни Сташевської та здобувачка 3-го курсу кафедри народних інструментів Галина Ясько (бандура), володар Гран-прі та лауреат перших премій, клас старшого викладача Надії Мельник.



Програма концерту включала в себе авторські інструментальні інтерпретації відомих українських пісень: 1. Музика Олени Гончарук, вірш Надії Горбатюк. Музична композиція «А ми не знали, що так її любимо…» в аранжуванні «ЦимБанДо»; 2. Denean «Flowers of the Sea»; 3. Муз. Володимира Івасюка, слова Ірини Рубець. Музично-літературна композиція в аранжуванні «ЦимБанДо» «Це моя земля»; 4. Олена Гончарук, аранжування «ЦимБанДо» «По кому плачуть цимбали…»; 5. Віктор Дмитренко. Імпровізація і танець; 6. «Присвята Робі Лакатошу» в аранжуванні «ЦимБанДо»; 7. Муз. Дмитро Клебанов, «Пісня». У виконанні лауреата міжнародних фестивалів Тетяни Селеменевої (скрипка) – здобувачки 4-го курсу кафедри оркестрових інструментів, клас професора Інни Сташевської; 8. Аранжування – Надія Мельник. Концертна п’єса на тему української народної пісні «Ой гоп, в нашій хаті». Виконує володар Гран-прі та лауреат перших премій, здобувачка 3-го курсу кафедри нар. інструментів Галина Ясько (бандура), клас старшого викладача Надії Мельник; 9. Музика народна, слова народні «Соловею-канарею» - виконує Галина Бреславець, Юлія Карчова та фольклористичрий гурт «Фарби»; 10. Музика народна, слова народні «Парова машина» виконує Галина Бреславець, Юлія Карчова та фольклористичрий гурт «Фарби» супроводі інструментального тріо «ЦимБанДо»; 11. Олександра Савицька «Українські гулянки»; 12. Валерій Меладзе, аранжування «ЦимБанДо» «Квітка-душа»; 13. Анатолій Калінкін, аранжування Олександри Савицької, Надії Мельник «Щоб у наших ворогів!!!»; 14. Муз. Святослава Вакарчука «Коли настане день…».