НОВИНИ

ЛИПЕНЬ 2023

День Української Державності!



День Української Державності започаткували згідно з указом президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року) та відзначають щороку, 28 липня. Саме у цей день в Україні відзначають ще одне велике свято - День хрещення Русі.

"Ми починаємо відзначати День Української державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва - столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають місцем, де все починається. Зародження нашої державності ми відзначатимемо в день розквіту нашої державності - у День хрещення Київської Русі-України", - відзначив президент України Володимир Зеленський.

Кожну і кожного українця зі святом, з Днем української державності!
Цінуємо те, за що боролися наші предки, пам’ятаємо всіх, хто героїчно віддав своє життя за Батьківщину, підтримуємо усіх, хто боронить нашу землю і кожного з нас, будуємо майбутнє у вільній, незалежній європейській країні.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!


Вітаємо з Днем народження
Панкова Георгія Дмитрійовича!




Вітаємо з Днем народження Панкова Георгія Дмитрійовича!
Зичемо міцного здоров'я, невичерпної життєвої енергії, тепла та затишку в оселі, добробуту, оптимізму, чудового настрою, Перемоги, миру та довгих років плідної праці в стінах нашої Академії!


Зустріч керівництва Харківської державної академії культури з
адміністрацією Відземського університету прикладних наук, Латвія




26 липня 2023 року відбулася зустріч керівництва Харківської державної академії культури з адміністрацією Відземського університету прикладних наук, Латвія. На зустрічі обговорили основні напрями співробітництва в галузі освіти, науки, соціокультурної діяльності, можливості академічних обмінів та участі в міжнародних грантових проєктах. Досягнуто домовленості щодо підписання Договору про співпрацю між Харківською державною академією культури та Відземським університетом прикладних наук щодо реалізації академічних обмінів здобувачів вищої освіти та викладачів за програмами академічної мобільності Erasmus+.




Новий конкурс на отримання стипендії імені Юлії Тимошенко



З 1 липня було оголошено новий конкурс на отримання стипендії імені Юлії Тимошенко для талановитих студенток з України, які хотіли б вступити до Школи бізнесу та економіки Nova у Португалії.
Цією стипендією нагороджуються дві студентки (тільки дівчата), які проживають в Україні і нещодавно закінчили старшу школу. Стипендія покриватиме всі витрати: на навчання у школі, проживання у гуртожитку школи в Португалії та харчування.
Стипендію, яка є визнанням вкладу Прем‘єр-міністра, лідера Партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко у розвиток демократії в Україні, було започатковано представниками Школи бізнесу та економіки Nova у Португалії наприкінці минулого року для талановитих студенток з України (https://www.novasbe.unl.pt/en/programs/scholarships-funding/bachelors).
Конкурс на отримання стипендії триватиме з липня по жовтень 2023 року. Детальна інформація щодо подачі заявок на отримання стипендії за наступними посиланнями: https://www.unl.pt/en/study/supernova-foundation-programme, https://supernova.unl.pt.
Під час заповнення аплікаційної форми SUPERNOVA. кандидати повинні обов’язково вказати “Nova SBE Yulia Tymoshenko”.
Школа бізнесу та економіки NOVA є найпрестижнішою бізнес-школою Португалії та однією з провідних бізнес-шкіл Європи. З грудня 2007 року школа бізнесу та економіки NOVA є членом Глобального альянсу в освіті з управління (CEMS), до якого входять 34 провідних бізнес-школи та університети з усього світу.
Вона була першою португальською бізнес-школою, що отримала міжнародну акредитацію та світове визнання у сфері міжнародної освіти. Враховуючи вищевикладене, звертаюся до Вас із проханням сприяти розповсюдженню інформації про стипендію через ресурси міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України для заохочення молоді взяти участь у зазначеному конкурсі та отримати стипендію на навчання у школі бізнесу та економіки Nova у Португалії


Щодо проведення опитування



На виконання Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, створено Координаційний центр з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України.
Вирішення проблем у сфері психічного здоров’я та задоволення психосоціальних потреб – це важлива частина загальних цілей держави. Ментальне здоров’я (за визначенням ВООЗ) – це стан благополуччя, при якому людина може реалізувати власний потенціал, долати життєві стреси, продуктивно і плідно працювати та робити внесок у життя своєї спільноти. Створення якісної послуги у сфері психічного здоров’я є одним з відповідальних завдань держави у протистоянні російській агресії та після Перемоги.
Харківський регіон є одним з найбільш постраждалих регіонів нашої держави, тому для нас є особливо актуальним долучитися до Всеукраїнської програми ментального здоров’я для відновлення психічного і психологічного здоров’я мешканців Харківщини. Важлива роль в цьому належить закладам вищої освіти.
В рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я проводиться опитування щодо потреб в сфері ментального здоров’я. Мета опитування: оцінка потреб в сфері ментального здоров’я та психосоціальної підтримки. В опитування беруть участь надавачі та отримувачі послуг у сфері ментального здоров’я. Під час опитування не збирається персональна інформація: ПІБ, телефон, електронна пошта. Опитування є повністю анонімним.
До надавачів послуг у сфері ментального здоров’я відносяться: працівники психологічних служб, викладачі, які виконують обов’язки кураторів академічних груп, викладачі профільних факультетів та кафедр.

Посилання на анкету для надавача послуг у сфері ментального здоров’я (викладачі, працівники психологічних служб):
https://forms.gle/hVQsUojWnLKVUcSE6

Споживачами послуг у сфері ментального здоров’я є студенти.

Посилання на анкету для отримувача послуги у сфері ментального здоров’я (студенти):
https://forms.gle/FStQadiEQaLTCEgj9


На фронті загинув випускник ХДАК



На фронті загинув цьогорічний випускник бакалаврату кафедри історії, музеєзнавства та пам'яткознавства АНДРІЙ ХРИПУНОВ. На початку повномасштабного вторгнення PФ в Україну він пішов добровольцем на фронт, воював у найгарячіших точках, був поранений. Колектив Харківської державної академії культури висловлює щирі співчуття рідним та близьким Андрія. Вічна пам'ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас!


Благодійний концерт «У долі своя весна»



16 липня 2023 р. у залі Свято-Олександро-Невського храму відбувся благодійний концерт «У долі своя весна», який підготували викладачі Харківської державної академії культури.
Вокал – провідна солістка Харківської обласної філармонії, лауреат міжнародних конкурсів, кандидат мистецтвознавства, старший викладач кафедри хорового диригування та академічного співу ХДАК Вікторія ГІГОЛАЄВА.
Партія фортепіано – заслужений діяч мистецтв України, професор, завідувач кафедри фортепіано ХДАК Олександр СКЛЯРОВ.
Ведуча, художнє слово – заслужений працівник культури України, завідувач кафедри телерепортерської майстерності ХДАК Тетяна ЛОГІНОВА.



Програма концерту:
1. Гендель «Dignare»;
2. Чуєш брате мій (стрілецька пісня Б. Лепкого);
3. Журавочка (муз. Б. Янівського, сл. П. Шкраб'юка);
4. Чарівна скрипка (муз. І. Поклада, сл. Ю. Рибчинського);
5. Місто спить (муз. І. Шамо, сл. Б. Палійчука);
6. Три поради (муз. І. Шамо, сл. Ю. Рибчинського);
7. Два кольори (муз. О. Білаша, сл. Д. Павличка);
8. Черемшина (муз. В. Михайлюка, сл. М. Юрийчука);
9. Я піду в далекі гори (муз. та сл. В. Івасюка);
10. Троянди на пероні e-moll –f-moll;
11. Осіннє золото (муз. І. Шамо, сл. Д. Луценка);
12. Коханий (муз. І. Поклада, сл. І. Бараха);
13. Водограй (муз. та сл. В. Івасюка);
14. Червона рута (муз. та сл. В. Івасюка);
15. «Ґандзя».

Насолодитися концертом можна за посиланням:



Зустріч між Харківською державною академією культури та
Istituto per l’Arte e il Restauro – Palazzo Spinelli



12 липня 2023 року відбулася зустріч керівництва Харківської державної академії культури з адміністрацією Istituto per l’Arte e il Restauro (Інститут мистецтва та реставрації) – Palazzo Spinelli, Італія. На зустрічі обговорили основні напрями співробітництва в галузі освіти, науки, соціокультурної діяльності, можливості академічних обмінів та участі в міжнародних грантових проєктах. Досягнуто домовленості щодо підписання Меморандуму порозуміння між Харківською державною академією культури та Istituto per l’Arte e il Restauro – Palazzo Spinelli.




Запрошуємо до культурно-освітнього проєкту "Музичний лекторій"




Вітаємо із успішною міжнародною співпрацею!



За запрошенням International Ekmelic Music Society та сприяння Kooperationsbüro Lemberg - Австрійського бюро кооперації у Львові та Andreas Wenninger викладач кафедри народних інструментів ТРЯНОВ Максим Анатолійович взяв участь у Міжнародному симпозіумі мікротонової музики "Mikrotöne: Small is Beautiful", що проходив у м. Зальцбург, Австрія, на базі Університету Моцартеум. Максим ТРЯНОВ зіграв концерт мікротонової гітарної музики у складі Харківського гітарного квартету та дуетом з Іриною ПОЛОВИНКОЮ, а також взяв активну участь у науковій частині симпозіуму.
Вітаємо Максима Анатолійовича із успішною міжнародною співпрацею та бажаємо натхнення та подальших творчих успіхів!





Вітаємо талановиту переможницю!



За результатами 27-го щорічного Харківського міського конкурсу студентської художньої самодіяльності “Студентська весна 2023” здобувачка 3 курсу факультету сценічного мистецтва СТОВБЕР Іоанна Олексіївна посіла 1 місце у номінації “Театрально-розмовний жанр (соло)”.
Вітаємо талановиту переможницю та бажаємо творчої наснаги та подальших успіхів!





Вітаємо з ювілеєм народного артиста України,
професора Бориса Миколайовича Колногузенка!



Прийміть щирі вітання з Днем народження та побажання мирного неба, міцного здоров'я, піднесеного настрою, радості та невичерпної життєвої енергії!
Ваш життєвий шлях пов'язаний з розквітом Академії, Ви створювали нові відкриття, запалювали зірки, відкривали шлях талановитій молоді, зміцнювали мистецьку школу хореографії на рівні міжнародного визнання, що дозволило стрімко рухатися вище і вище по сходах успіху!
Бажаємо Вам миру, добра, любові і розуміння. Нехай міцне здоров'я буде постійною підтримкою для подальшої реалізації творчих планів. Бажаємо Вам бути завжди в русі і прагненні змінювати себе і світ!




Конкурс на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників

ХАРКІВСЬКА ДЕРЖАВНА АКАДЕМІЯ КУЛЬТУРИ

оголошує конкурс на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників:
- декана факультету культурології та соціальних комунікацій (1,0 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: з числа науково-педагогічних працівників факультету, які мають науковий ступінь та вчене звання відповідно до профілю факультету;
кафедра цифрових комунікацій та інформаційних технологій
- завідувача кафедри (1,0 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність наукового ступеня доктора наук та вченого звання професора (доцента) відповідно до профілю кафедри; стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше п'яти років; є автором (співавтором) наукових праць, підручників, навчально-методичних посібників, інших науково-методичних матеріалів;
кафедра музейно-туристичної діяльності
- завідувача кафедри (1,0 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність наукового ступеня доктора наук та вченого звання професора (доцента) відповідно до профілю кафедри; (доцента); стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше п'яти років; є автором (співавтором) наукових праць, підручників, навчально-методичних посібників, інших науково-методичних матеріалів;
- професора (0,5 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність наукового ступеня доктора культурології, вченого звання професора відповідно до профілю кафедри; стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше десяти років; є автором (співавтором) наукових праць; для викладання курсів: “Історія туризму”, “Креативні та культурні індустрії”;
кафедра психології, педагогіки та філології
- завідувача кафедри (1,0 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність наукового ступеня доктора наук та вченого звання професора відповідно до профілю кафедри; стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше п'яти років; є автором (співавтором) наукових праць , підручників, навчально-методичних посібників, інших науково-методичних матеріалів;
кафедра культурології та медіакомунікацій
- завідувача кафедри (1,0 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність наукового ступеня та вченого звання відповідно до профілю кафедри; стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше п'яти років; є автором (співавтором) наукових праць , підручників, навчально-методичних посібників, інших науково-методичних матеріалів;
- професора (0,8 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність ступеня доктора наук та вченого звання професора відповідно до профілю кафедри; стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше десяти років; є автором (співавтором) наукових праць, підручників, навчально-методичних посібників, інших науково-методичних матеріалів; для викладання курсів: ”Теорія та історія масових комунікацій”,”Медіа-аналіз та методологія дослідження медія”;
кафедра музично-драматичного театру
- завідувача кафедри (0,75 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність наукового ступеня або вченого /почесного/ звання відповідно до профілю кафедри; стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше п'яти років; є автором (співавтором) наукових праць , підручників, навчально-методичних посібників, інших науково-методичних матеріалів;
кафедра майстерності актора
- завідувача кафедри (1,0 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність наукового ступеня відповідно до профілю кафедри; стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше п'яти років; є автором (співавтором) наукових праць , підручників, навчально-методичних посібників, інших науково-методичних матеріалів;
- професора (0,2 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність наукового ступіня доктора наук відповідно до профілю кафедри; вчене звання професора; стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше десяти років; є автором (співавтором) підручників, навчально-методичних посібників, інших наукових матеріалів і науково-методичних праць; для викладання курсів “Історія костюма”, “Театральне мистецтво у науково-дослідницькій діяльності”;
кафедра фотомистецтва та операторської майстерності
- завідувача кафедри (1,0 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність наукового ступіня та вченого звання відповідно до профілю кафедри; стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше п'яти років; є автором (співавтором) підручників, навчально-методичних посібників, інших наукових праць і науково-методичних матеріалів;
кафедра мистецтвознавства
- доцента (0,25 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта, наявність наукового ступеня та вченого звання відповідно до профілю кафедри; стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти не менше п'яти років; є автором (співавтором) є автором (співавтором) підручників, навчально-методичних посібників, інших наукових праць і науково-методичних матеріалів; для викладання курсів “Українське мистецтво у світовому контексті”, “Історія образотворчого мистецтва”;
кафедра народної хореографії
- викладача (0,5 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта відповідно до профілю кафедри; для викладання курсів “Сучасний танець та методика його викладання”, “Контемпорарі денс”;
кафедра фортепіано
- старшого викладача (0,7 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта відповідно до профілю кафедри; наявність наукового ступеня відповідно до профілю кафедри; для викладання курсів “Педагогіка та методика фортепіанного виконавства”, “Фортепіано”;
кафедра народних інструментів
- старшого викладача (1,0 ст. 1 особа); вимоги до кандидата: фахова вища освіта відповідно до профілю кафедри; для викладання курсів “Диригування”, “Спецінструмент”(домра), “Ансамбль”.

Термін подання заяв на участь у конкурсі: по 17 серпня 2023 року.

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають на ім’я ректора Академії заяву, до якої додають:
копію паспорта; особовий листок з обліку кадрів, власноруч заповнений претендентом; копії документів про: повну вищу освіту за профілем кафедри, науковий ступінь, вчене /почесне/ звання та інші документи, які свідчать про професійні якості претендента, що підтверджують відповідність освітньої та /або/ професійної кваліфікації, згідно до постанови Кабінету Міністрів України № 365 від 24.03.2021 р.; документ про підвищення кваліфікації за останні п’ять років; список наукових та нвчально-методичних праць і творчих досягнень, підписаний претендентом; документи, що засвідчують рівень володіння державною мовою: копію сертифіката про володіння державною мовою або копію документа про повну загальну середню освіту за умови, що він підтверджує вивчення української мови як навчального предмета.

Документи надсилати на адресу: 61057, м. Харків–57, Бурсацький узвіз, 4, ХДАК, відділ кадрів.
Телефон для довідок: 731-11-76.
Примітка: академія житлом не забезпечує.


липень 2023 червень 2023 »