НОВИНИ

ЛИПЕНЬ 2024

Вітаємо з днем народження
БІЛИК Олену Миколаївну!


Колектив Харківської державної академії культури щиро вітає доктора педагогічних наук, проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків БІЛИК Олену Миколаївну з днем народження! Зичимо міцного здоров'я, наснаги, добробуту, радості, щастя, Божої підтримки та ласки, здійснення найзаповітніших бажань, реалізації усіх планів, проєктів та мирного неба! Многая літа!


Засідання вченої ради!



Вітаємо здобувачів освіти та їх керівників з нагородами!


З 11 по 21 липня 2024 р. група дівчат Народного театру народного танцю "Заповіт" брала участь у Міжнародному скаутському фестивалі культури (Польща, м. Кельце). Дівчата отримали золоту нагороду фестивалю! Вітаємо керівників театру - професора, академіка, Народного артиста України Бориса Колногузенка та доцента, Заслуженого працівника культури України Каріну Островську з перемогою. Бажаємо керівникам та колективу подальших творчих успіхів!





На Міжнародному скаутському фестивалі культури чудові результати й у здобувачів факультету музичного мистецтва: Регіна Захарова - Лауреат ІІІ премії (бронза), здобувачка 3 курсу кафедри народних інструментів, клас ст. викладача Надії Валентинівни Мельник.
Дипломанти конкурсу:
Наталія Литаєва - здобувачка 2 курсу магістратури кафедри оркестрових інструментів, клас професора Інни Олегівни Сташевської, Анастасія Пальчик - здобувачка 2 курсу кафедри народних інструментів, клас професора Юрія Івановича Лошкова, Юлія Базилева - здобувачка 4 курсу кафедри народних інструментів, клас ст. викладача Надії Валентинівни Мельник та Анна Сердюк - здобувачка 2 курсу магістратури кафедри народних інструментів, клас викладача Максима Анатолійовича Трянова.



Пишаємось успіхами наших талановитих здобувачів освіти та їх керівників! Зичимо їм натхнення та успіхів у справі популяризації вітчизняної культурної та мистецької спадщини на міжнародній арені!


Запрошуємо на великий воркшоп
«Дієве резюме для першої роботи: як новачку податись на вакансію та не пролетіти»


31 липня о 12.00 в онлайн-форматі сайт з пошуку роботи в Україні Work.ua. проводить перший великий воркшоп «Дієве резюме для першої роботи: як новачку податись на вакансію та не пролетіти».
Під час події будуть висвітлені питання про те, що варто писати у резюме, якщо у кандидатів немає досвіду, у яких сферах найбільше вакансій, на яку заробітну плату можна претендувати початківцям, як не натрапити на шахраїв на ринку праці, а також організатори заходу спробують допомогти у тому, щоб резюме учасників потрапили безпосередньо до роботодавців.

Ось тут можна переглянути анонс події: https://www.work.ua/news/site/2679/


Участь студента Дмитра Михальова у
XV Всеукраїнському фестивалі екранних мистецтв «Дніпро-cinema»


З 8 по 10 липня 2024 р. у Будинку кіно Національної спілки кінематографістів України у м. Києві відбувся XV Всеукраїнський фестиваль екранних мистецтв «Дніпро-cinema», що заснований з ініціативи Дніпропетровського осередку НСКУ у 2004 році.
Фестиваль з 2006 року носить ім’я одного із фундаторів українського кіно, оператора і режисера Данила Сахненка.
Метою фестивалю є демонстрація творчого доробку всіх відділень і осередків НСКУ та робіт кінематографістів з усієї України.
На цьогорічний фестиваль було подано 82 творчі екранні роботи у номінаціях: «Ігрове кіно», «Документальне кіно», «Телевізійні роботи», «Студентські роботи», «Анімація», «Дитячо-юнацька творчість». Глядачі мали змогу ознайомитися із творчими доробками кінематографістів Києва та Одеси, Черкас та Запоріжжя, Полтави та Херсона, Луцька та Львова, Харкова та Чернівців, Житомира та Дніпра, Івано-Франківська та Вугледару.
В цьому фестивалі взяв участь студент 2-го курсу факультету аудіовізуального мистецтва (ОПП «Кінорежисура та сценарна справа») Дмитро Михальов. Майстер курсу – викладач кафедри кінотелережисури та сценарної майстерності Руслан Нікулін.
Дмитро Михальов представив на конкурс свій фільм «Драма» та здобув ІІІ місце в номінації «Студентські роботи».
Вітаємо Дмитра Михальова та його майстра Руслана Нікуліна з перемогою та зичимо подальших творчих звершень!


Вітаємо з днем народження
МАРХАЙЧУК Наталю Віталіївну!


Колектив Харківської державної академії культури щиро вітає декана факультету аудіовізуального мистецтва МАРХАЙЧУК Наталю Віталіївну з днем народження! Зичимо міцного здоров'я, чудового настрою, натхнення, добробуту, радості, щастя, реалізації творчих проєктів та здійснення усіх мрій!


З Днем української державності!


У цей день ми відзначаємо "утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, спираючись на історію української державності, яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого - державотворця, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси... а також вшановуємо пам'ять та засвідчуємо повагу до діяльності видатних представників національної еліти та борців за державність та незалежність України", - зазначено в Указі Президента України № 423/2021 Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО.
Наш народ, наші титани-захисники продовжують боротьбу за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України, історичну справедливість, за кожного і кожну, в чиїх серцях живе любов до Батьківщини.
СЛАВА УКРАЇНІ!!!
ГЕРОЯМ СЛАВА!!!


Вітаємо з Днем народження народного артиста України
Бориса Миколайовича КОЛНОГУЗЕНКА


Шановний Борисе Миколайовичу!

Науково-педагогічна спільнота Харківської державної академії культури глибоко шанує Ваш мистецький талант, самовідданість українському народному танцю, управлінські уміння і далекоглядність, які дозволили згуртовувати творчу команду однодумців, продовжити розпочатий Вами шлях національно-патріотичного виховання студентської молоді у стінах нашої Академії!
Вдивляючись у майбутнє, розділяємо з Вами найзаповітніші мрії – нехай квітне і розвивається український народно-сценічний танець та велика танцювальна родина Слобожанщини по всьому світові!
Зичимо міцного здоров'я, невичерпної енергії, подальших професійних успіхів! Нехай кожен день буде сповнений натхненням, а Ваші знання, вміння та творчість продовжують служити на благо України і захищати її незалежність!


Заходи з питань безпеки життєдіяльності учасників
освітнього процесу на час літніх канікул в ХДАК

На виконання Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу у Харківській державній академії культури від 2023 р. та Листа Міністерства освіти і науки України від 16.05.2024 №1/8614-24 протягом червня – напередодні літніх канікул – в Харківській держаній академії культури на всіх факультетах та в навчальних центрах академії відбулися заходи присвячені питанням безпеки життєдіяльності.




До відома учасників освітнього процесу було доведено рекомендації Державної служби з надзвичайних ситуацій стосовно дій населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру, в тому числі поводження з вибухонебезпечними та підозрілими предметами.
Пропонуємо ознайомитися із загальними правилами безпеки, інфографікою та рекомендаціями Державної служби з надзвичайних ситуацій стосовно дій населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру.




Більше корисної інформації на офіційному сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій за посиланням: https://dsns.gov.ua/abetka-bezpeki

Загальні правила безпеки

Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру

Бережіть себе, рідних та близьких людей


Всеукраїнський конкурс аудіовізуального мистецтва "Крила"


Харківська державна академія культури разом з громадською організацією "Широкий формат" започаткували новий конкурс для молоді, який буде проходити щороку.
Метою конкурсу є підтримка талановитих телерепортерів, блогерів та фільммейкерів, які планують пов'язати професійне життя з аудіовізуальним мистецтвом.
До участі запрошуються автори від 8 до 18 років, які презентуватимуть свої твори у номінаціях "Найкраща відеоробота", "Найкращий сценарій", "Найкращий блог", "Найкращий ведучий", Найкращий блогер". Перший конкурс стартує 1 вересня 2024 року.
За подальшою інформацією слідкуємо на сайті академії та сторінках у соціальних мережах.

Детальніше за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=FYSdm5xlqrc


Запрошуємо взяти участь в опитуванні

УКРНОІВІ спільно з УкрІНТЕІ ініціюють проведення опитування серед закладів вищої освіти, науково-дослідних установ та інших стейкхолдерів незалежно від форми власності та сфери управління з метою детального аналізу їх обізнаності та запитів для подальшої розробки методичних рекомендацій щодо особливостей участі у грантових програмах та ефективного написання грантових заявок. На основі отриманої інформації буде розроблено методичні рекомендації (теоретична складова) та навчальний курс (практична частина) для установ щодо залучення фінансування та особливостей участі у грантових програмах.

Запрошуємо взяти участь в опитуванні та заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/ZXGiqhvjLNbkizB69 (Докладніше у вкладеному файлі).

Щодо проведення опитування


Участь викладачів та студентів ХДАК
у Тренінгу з надання першої психологічної допомоги



26 червня 2024 р. викладачі та студенти Харківської державної академії культури відвідали Тренінг з надання першої психологічної допомоги, який проводив дипломований психолог-практик пані Дарина за сприяння Благодійного фонду «ЮК-МЕД» та Харківського національного медичного університету.


Програма тренінгу включала теоретичну частину та практичну частини. В практичній частині учасники мали змогу на реальних прикладах застосувати нові знання, отримані в процесі теоретичної частини.
Учасники тренінгу ознайомилися з особливостями психіки при стресі, умовами формування гострої психологічної травми, принципами надання першої психологічної допомоги, з основними групами людей, які найбільше піддаються ризику, ознайомлення з простими засобами психологічної стабілізації тощо.


Вебінар «Нові підходи в плануванні виховної та профорієнтаційної роботи»



25 червня 2024 р. на базі кафедри психології, педагогіки та філології Харківської держаної академії культури, в рамках Школи педагогічної майстерності, відбувся вебінар, присвячений новому підходу до планування виховної роботи зі здобувачами та профорієнтаційної роботи з абітурієнтами.



Спікер: Нанулі Зурабівна Потьомкіна – доктор філософії у галузі соціальної роботи (Ph.D), заступниця декана факультету культурології та соціальних комунікацій, викладачка кафедри психології, педагогіки та філології Харківської держаної академії культури.
Нанулі Зурабівна запропонувала обговорити планування виховної роботи на прикладі варіанту тематичного тижневого планування факультету культурології та соціальних комунікацій на 2024-2025 н.р.


Участь викладача ХДАК та народної майстрині
Юлії Соловйової у мистецьких виставкових проектах



Юлія Олександрівна Соловйова – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри фотомистецтва та операторської майстерності Харківської державної академії культури, народний майстер. Авторською вузловою лялькою Юлія Олександрівна займається вже понад 7 років. До її творчого доробку належать ляльки, які втілюють образи української класики та історичних персонажів.
З нового року Юлія Олександрівна взяла участь у близько двадцяти творчих виставкових проетах.







Міжнародний освітній культурно-мистецький проєкт «Обрядові та оздоровчі традиції кримських татар».
26.01-1.03.2024 р. м. Київ, Національний музей медицини.



Посилання на проект:
https://www.facebook.com/story.php/?story_fbid=879065954009600&id=100057186111190&paipv=0&eav=AfaE7841h0MApqHK8Mc5wzUK7RegLu9CtWJ3fh2EPjdDzM3V7ASH5k-M87fVV0KN2MQ&_rdr


Міжнародний мистецький проєкт «Ляльки мандрують світом». Презентація виставки «Княгині та князівни».
4.01-18.01.2024 р. м. Ківерці (Полісся), Волинська область.



Посилання на проект:
https://www.facebook.com/events/1398140260790103/permalink/1417120092225453


Міжнародна виставка «Мапа України «Обійми».
Січень 2024 р. м. Запоріжжя. Обласна бібліотека для юнацтва.



Посилання на виставку:
https://zprz.city/news/view/u-zaporizhzhya-privezli-unikalnu-kartu-z-lyalkamimotankami-yaka-vstanovila-rekord-foto-podrobitsi?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3mvEa0C8veZqlqz7eMYUOmwg8Y5mRTCtLxK8kFt17sG2pu1una2R1iSAk_aem_u_ggd3oXAfLVoU_YIrI5bw

https://www.facebook.com/zp.obu/posts/pfbid0vRnEMMUabvXVRqYA1u3LW8DWJiTKUZTDazHKEgcxqG1u8eQBWj9E3D23NGHQPA2Al



Виставка «Сучасна традиційність».
3.01-3.02.2024 р. м. Київ, Культурно-просвітницький центр Дарницького району.



Посилання на виставку:
https://www.facebook.com/kmcdarnica/posts/pfbid0JzZBMM7scgQNGgqvb2f4AihW3HW3NM8RzbP2Zz4ECdPHWTHwwoip6f5j1nR1dJ3Al


Міжнародний мистецький проєкт «Ляльки для Японії». Ukraine-Europe-World, проєкт @Ukrainian.Art.Experience.
Лютий 2024 р. м. Йокогама, Японія.



Посилання на проєкт:
https://www.facebook.com/groups/439474394777938/permalink/756893579702683

https://www.facebook.com/groups/439474394777938/permalink/821936276531746


Міжнародний мистецький проєкт «Ляльки мандрують світом». Презентація виставки «Княгині та князівни».
5.03.-19.03.2024 р. м. Тернопіль, Тернопільський краєзнавчий музей.



Посилання на проєкт:
https://www.facebook.com/museumternopil1913/posts/pfbid0nFNXSxubmHULXX26icugx7MYXF6Tnrr7duLitbcatZKA1ew1CVw4eNWaCBkJJzFjl


Міжнародний культурно-просвітницький проєкт «Ляльки для ненароджених (до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років»).
14.03.2024 р. м. Київ. Національний музей медицини.



Посилання на проєкт:
https://www.facebook.com/groups/avtormotanka/permalink/3573383549569461


Міжнародний мистецький проект «Ляльки для Японії». Ukraine-Europe-World, проєкт @Ukrainian.Art.Experience.
27.03.2024 р. м. Кіото, Японія.



Посилання на проєкт:
https://www.facebook.com/groups/439474394777938/permalink/774467631278611


Міжнародна виставка «Мапа України «Обійми».
01.04.2024 р. м.Рівне, Рівненський краєзнавчий музей.



Посилання на виставку:
https://www.facebook.com/tetiana.m.samsoniuk/posts/pfbid02Xcv9XyqFzKj1xpPmoa6frt7EjHx3yC8ome1sqjU6ouJSnMHh27qjuvSa3Xpv9hUrl


Міжнародний мистецький проєкт «Ляльки мандрують світом». Презентація виставки «Княгині та князівни».
09.04.2024 р. м. Кропивницький, Центральноукраїнський обласний краєзнавчий музей.



Посилання на проєкт:
https://suspilne.media/kropyvnytskiy/724285-knazivni-ta-knagini-ukraini-u-kropivnickomu-vidkrilasa-vistavka-lalok/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3EZrTSTdt-JuTsclWzN5K0bOTeEeT9p1vKNV1DD0_73NvOXEO1HFyATwk_aem_Q4vqy82fPraNcvKJtwuyfw

https://www.facebook.com/nina.hagen.76328/posts/pfbid06AWNJa7LdhhdNWjaHF8PrxCzVmScZQFfMJric69kBB3TCiCez25PZNmCZxZ4deoXl


Міжнародний мистецький проєкт «Ляльки для Японії». Ukraine-Europe-World, проєкт @Ukrainian.Art.Experience.
Квітень 2024 р. м. Хіросіма, Японія.



Посилання на проєкт:
https://www.facebook.com/groups/439474394777938/permalink/785199486872092


Міжнародний культурно-просвітницький проєкт «Ляльки для ненароджених (до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років»).
18.04.2024 р. м. Меджибіж.



Посилання на проєкт:
https://www.facebook.com/valeriya.levkivska/posts/pfbid034a1C8U3uSZGM3VPdY7CeeUzuXb2MBVic5xa2hTy4B7csyewuKVbGuaA1yodQxAgrl


Міжнародний освітній культурно-мистецький проект «Крим. Відкриття».
25.04.2024 р. м. Київ.



Посилання на проєкт:
https://www.facebook.com/valeriya.levkivska/posts/pfbid02rrHDZ4adGVuGV9zfXQeaBBeUWpCB3mEwqfYv9nWeb8uj5yRb37Gh2TVacekrohJxl

https://www.facebook.com/groups/avtormotanka/permalink/3616831351891347


Міжнародна виставка «Мапа України «Обійми».
9.05.2024 р., м. Львів. Львівська обласна бібліотека для юнацтва.



Посилання на виставку:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02hcH2kNLkq82RTJc87CAge97Yj9qeQTmdAhwL616gc36mvfEKuRk9KgxzeC2KShZVl&id=100028995858690


Міжнародний мистецький проєкт «Ляльки мандрують світом». Презентація виставки «Княгині та князівни».
7.06.-21.06.2024 р. м. Переяслав. Національний заповідник «Переяслав».



Посилання на проєкт:
https://www.facebook.com/groups/439474394777938/permalink/821936276531746

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02eeGgqAdieVECExoepyQPK6B8hg2ox5ivs2TbDzsMACPiXACiewybBbxnCSL5sFcdl&id=100028995858690


Міжнародна виставка «Мапа України «Обійми».
20.06.2024 р. м. Одеса. Бібліотека імені Едуарда Багрицького.



Посилання на виставку:
https://dumskaya.net/news/kukolnaya-karta-v-odesskoy-biblioteke-pokazali-m-184670/ua/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR24vZRGvKBqD3zAys0tpHmT__sOWjq1VDO0cwmOTMlQoDSjrAEhXxpOfD4_aem_E3Ac6_0PmUWIjW90ntfzHQ


липень 2024 червень 2024 »