ФАКУЛЬТЕТ СОЦІАЛЬНИХ КОМУНІКАЦІЙ І МУЗЕЙНО-ТУРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Кафедра туристичного бізнесу

Освітньо-професійна програма
Туризмознавство
Першого (бакалаврського) рівня вищої освіти
за спеціальністю 242 Туризм,
галузь знань 24 Сфера обслуговування
кваліфікація: бакалавр з туризму

Презентація освітньо-професійної програми «Туризмознавство»

Мета освітньої програми
Сформувати і розвинути у студентів бакалаврату загальні та фахові програмні компетентності, що дозволять їм оволодіти основними знаннями, вміннями, навичками професіонала галузі туризму. Програма орієнтована на здобуття здобувачами вищої освіти: знань, умінь, навичок планово-економічної, організаційно управлінської, аналітичної роботи в сфері туризму, набуття якостей лідера-професіонала конкурентоспроможного на ринку праці.

Основний фокус освітньо-професійної програми
Акцент робиться на здобутті навичок та знань у менеджменті туристичного бізнесу, акцентовано скерованість на саморозвиток, зайнятість та можливість подальшої освіти і кар'єрного зростання (магістерські, професійні та наукові програми). Програма дозволяє визначити специфіку організації туристичної діяльності на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Придатність випускників до працевлаштування та подальшого навчання
Зміст і структура освітньо-професійної програми дає змогу отримати висококваліфіковані знання та навички для роботи за кількома з видів і найменувань економічної діяльності відповідно до Національного класифікатора України. Зокрема, випускники-бакалаври можуть працювати: менеджером (управитель) з туризму; гідом-перекладачем; туризмознавцем; інструктором-методистом з туризму; фахівцем з туристичного обслуговування; інструктором оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму); фахівцем з розвитку сільського туризму; організатором туристичної і готельної діяльності; організатором подорожей (екскурсій); фахівцем із конференц-сервісу; фахівцем із туристичної безпеки; інспектором з туризму; агентом з організації туризму; менеджером туристичних агентств та бюро подорожей; менеджером в готельному господарстві; менеджером з організації харчування тощо.

Освітньо-професійні програми

Розробники програми

Навчально-методичне забезпечення

Публічне обговорення ОПП

Корисні посилання

Наукова робота кафедри

Бази практик

Випускники